Simona Halep şi-a anunţat, vineri, retragerea de la Wimbledon. În ciuda eforturilor depuse pentru a fi pregătită pentru iarba de la All England Club, antrenorul Darren Cahill a declarat că deținătoarea trofeului nu a putut ajunge la nivelul dorit.

Simona Halep si Darren CahillFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Darren Cahill, despre retragerea Simonei Halep de la Wimbledon:

  • ​"Simona își dorea foarte mult ca marți să joace pe Central Court, din postura de deținătoare a trofeului. Vă dați seama că are inima frântă în acest moment. Sunt mulți ani de când face eforturi să stea acolo, în top, între cele mai bune jucătoare ale lumii. Și a făcut o treabă extraordinară.

  • Este vorba despre oboseală fizică și mentală. Ne-am antrenat două săptămâni pe iarbă, am avut câteva zile bune. Simțeam că suntem aproape. Apoi au apărut noi probleme, mai are și alte probleme mai vechi, cu spatele și piciorul drept. Ne-am antrenat foarte intens pentru Wimbledon, iar corpul nu era pregătit. Cel puțin la nivelul pe care îl dorește. Ea și turneul merită asta.
  • A fost o decizie grea, au fost și câteva lacrimi. Am vorbit câteva zile. Își dorea mult să joace aici, acum s-a dus în România și încearcă să se liniștească după această perioadă" - Darren Cahill, într-un live pe pagina de Instagram a lui Pat Cash.

Cu aproape doi ani în urmă, Simona Halep impresiona în finala Grand Slam-ului londonez: 6-2, 6-2 vs Serena Williams.

Simona Halep a abandonat în turul al doilea al turneului de la Roma (de categorie WTA 1000), deși o conducea pe Angelique Kerber cu 6-1, 3-3. În momentul în care jucătoarea din Germania servea, Simona a simțit dureri la gamba piciorului stâng, a cerut îngrijiri medicale, și a părăsit "Grand Stand Arena" cu lacrimi în ochi și şchiopătând.

Miza sezonului: Jocurile Olimpice de la Tokyo

Simona Halep a anunțat încă de la finalul anului 2019 că principalul său obiectiv este câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice. După ce a renunțat deja la Roland Garros și Wimbledon, Simona va avea mai mult timp de recuperare pentru Tokyo (24 - 31 iulie).