​Organizatorii turneului de la Bad Homburg au anunțat, sâmbătă, că Simona Halep a fost nevoită să se retragă de la competiția de categorie WTA 250. Cu doar 9 zile rămase până la Wimbledon, sportiva noastră are în continuare probleme din cauza accidentării suferite la Roma.

Simona HalepFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

''Sunt aici la Bad Homburg, este un loc foarte frumos. Vreau să anunţ că nu voi juca săptămâna aceasta, deoarece gamba mea nu este încă pregătită pentru o competiţie. Îmi pare rău şi sunt tristă din această cauză, deoarece este un loc frumos, iar în acelaşi timp aş vrea să le mulţumesc tuturor celor de aici, pentru că sunt condiţii extraordinare şi m-am simţit bine aici. Voi continua să mă antrenez, pentru că îmi doresc mult să joc la Wimbledon, dar în acest moment trebuie să am grijă de corpul meu şi să fiu atentă cum decurge recuperarea'', a transmis Halep.

"Din păcate, din cauza accidentării la gambă, Simona Halep este forțată să își retragă participarea. Fă-te bine curând, Simona!", a fost mesajul organizatorilor.

Simona a luat această decizie după ce a constatat că nu este total refăcută după accidentarea suferită la Roma. Ea nu a participat nici la conferinţa de presă programată sâmbătă, înaintea turneului care trebuie să înceapă luni. Ea îşi propusese să debuteze în sezonul pe iarbă în Germania, unde a ajuns în această săptămână şi a început antrenamentele.

Rămâne de văzut dacă Simona va putea lua startul la Wimbledon (este campioana en-titre) fără să dispute vreun meci pregătitor pe iarbă.

Simona Halep a abandonat în turul al doilea al turneului de la Roma (de categorie WTA 1000), deși o conducea pe Angelique Kerber cu 6-1, 3-3. În momentul în care jucătoarea din Germania servea, Simona a simțit dureri la gamba piciorului stâng, a cerut îngrijiri medicale, și a părăsit "Grand Stand Arena" cu lacrimi în ochi și şchiopătând.

Miza sezonului: Jocurile Olimpice de la Tokyo

Simona Halep a anunțat încă de la finalul anului 2019 că principalul său obiectiv este câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice. Dacă nu va putea fi pe teren la Wimbledon (28 iunie - 11 iulie), Simona va avea mai mult timp de recuperare pentru Tokyo (24 - 31 iulie).