Sportul este într-o continuă evoluție, iar tehnologia are o importanță tot mai mare în zilele noastre. Este, desigur, și cazul tenisului, iar unele reguli par "învechite" în contextul actual.

Novak DjokovicFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prezent la Turneul Campionilor de la Londra la finalul anului trecut, Novak Djokovic s-a declarat împotriva disputării turneelor de Grand Slam după celebra regulă de trei din cinci seturi.

Sârbul a spus că doar tradiția mai ține în viață o asemenea regulă și că viitorul aparține disputării tuturor turneelor după sistemul două din trei seturi.

Dacă modificarea propusă de Nole ar fi fost aprobată de mai marii tenisului, acum liderul mondial ar fi rămas fără titlul de la Roland Garros: Stefanos Tsitsipas a câștigat primele două seturi ale finalei, iar sârbul a avut nevoie de o revenire fantastică pentru a bifa titlul de Grand Slam cu numărul 19.

A reușit să pună în scenă o nouă revenire incredibilă de la 0-2 la seturi la această ediție a Grand Slam-ului parizian, iar cel de-al doilea titlu de la Roland Garros a fost adăugat în CV-ul sârbului. Novak Djokovic este rege pe zgura de pe Chatrier, acesta acumulând 19 titluri majore. Stefanos Tsitsipas a fost mai bun preț de două seturi, după care a clacat fizic și mai apoi mental (6-7(6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4.

De știut:

  • Novak Djokovic este primul jucător din Era Open care se poate mândri cu cel puțin două trofee cucerite la toate Grand Slam-urile (Federer are unul la Roland Garros, iar Nadal unul la Australian Open).

  • Sârbul se apropie amenințător de marii săi rivali în ierarhia titlurilor majore: Federer și Nadal, câte 20, Djokovic, 19.

  • După Wimbledon (va debuta pe 28 iunie) am putea ajunge ipotetic în situația în care cei trei mari (Federer, Nadal, Djokovic) să fie la egalitate: toți cu câte 20 de Grand Slam-uri în CV.

Jucătorii cu cele mai multe apariții în finalele de Grand Slam:

Roger Federer 31

Novak Djokovic 29

Rafael Nadal 28

Ivan Lendl 19

Pete Sampras 18.

Titluri de Grand Slam:

1 Roger Federer / Rafael Nadal 20

3 Novak Djokovic 19.

Devoratorul de recorduri - Novak Djokovic a anunțat următorul obiectiv important: Federer și Nadal, în pericol