Eliminată surprinzător în sferturile de la Roland Garros, Iga Swiatek a declarat că nu s-a aflat la cel mai înalt nivel pentru că nu s-a putut odihni din cauza presiunii. De asemenea, poloneza a vorbit despre turneele care urmează, iarba fiind o suprafață care nu îi este prea familiară.

Iga SwiatekFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ce a spus Iga Swiatek:

  • "Tot meritul îl are ea pentru această victorie, m-a făcut să mă simt rău pe teren. Nu a fost deloc ușor pentru mine să gestionez presiunea, aseară nu m-am odihnit așa cum ar fi trebuit, iar azi am avut câteva probleme fizice.
  • Mai mult, lovitura de dreapta nu a funcționat absolut deloc. Reacțiile mele au fost slabe, nu am jucat bine tehnic și tactic, nu prea ai ce să obții dintr-un asemenea meci. Nu vreau să mă plâng, am ajuns totuși în sferturi și e un rezultat foarte bun.
  • Acum vreau să mă distanțez puțin, vreau ca atunci când îmi închid ochii să nu văd terenuri de tenis sau mingi galbene, cel puțin pentru o vreme.
  • Nu știu cum voi juca pe iarbă, nu știu dacă îmi voi aminti cum se joacă pe iarbă. Vom vedea cum vor decurge lucrurile, nu am așteptări, nu vreau să pun presiune pe mine, vreau doar să învăț să joc pe această suprafață și probabil o să mai zic asta câțiva ani", a spus Iga Swiatek la conferința de presă.

Chiar dacă nu este mulțumită de abilitățile ei pe iarbă (lucru pe care i l-a transmis și lui Andy Murray), Iga Swiatek a câștigat în 2018 turneul junioarelor de la Wimbledon. Poloneza a trecut în finală de Leonie Kung, scor 6-4, 6-2.

Maria Sakkari (favorită 17) a produs marea surpriză a zilei de la Roland Garros: a eliminat-o pe Iga Swiatek, campioana en-titre, în sferturile Grand Slam-ului de la Porte d'Auteuil. A fost 6-4, 6-4 după un meci de o oră și 35 de minute.

Semifinale:

Anastastia Pavlychenkova (32 WTA, favorită 31) vs Tamara Zidansek (85 WTA)

Barbora Krejcikova (33 WTA) vs Maria Sakkari (18 WTA, favorită 17)