A împlinit recent 20 de ani și este în cursă pentru a-și apăra trofeul cucerit la Roland Garros în 2020. Iga Swiatek este omul momentului în tenisul feminin, iar poloneza atrage prin jocul său tot mai mulți fani de marcă din sportul alb.

Iga SwiatekFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

S-a calificat în sferturi după victoria cu Marta Kostyuk. A arătat forță și multă varietate. Iga este greu de învins, iar asta pentru că poloneza pare pregătită (cel puțin până acum) pentru orice fel de atac din partea adversarelor.

Swiatek și-a mai câștigat doi fani de marcă din lumea tenisului, aceștia arătându-și susținerea pentru poloneză după calificarea în sferturi.

"Ador să o privesc pe Iga Swiatek jucând", a precizat Andy Murray. Postarea de pe Twitter a scoțianului a primit rapid un răspuns din partea lui Andy Roddick: "De acord, este minunată".

Iga Swiatek i-a răspuns lui Andy Murray

"Mulțumesc, Sir Andy! Există vreo posibilitate de antrenament împreună? Am mare nevoie să-mi îmbunătățesc abilitățile pe iarbă" - Iga Swiatek, către Andy Murray.

Fost lider mondial, Murray are trei titluri de Grand Slam cucerite în carieră (Wimbledon 2013, 2016 și US Open 2012). De cealaltă parte, Roddick s-a aflat și el pe cea mai înaltă treaptă a clasamentului ATP, iar în CV-ul său apare un titlu major (US Open 2003) și alte trei finale la Wimbledon (2004, 2005, 2009 - toate pierdute împotriva lui Roger Federer).

De știut:

  • Este pentru a doua oară în carieră când Swiatek atinge faza sferturilor la un Grand Slam. La prima tentativă, poloneza a cucerit trofeul de pe Chatrier (în 2020).
  • În vârstă de 20 de ani, Swiatek este singura jucătoare din TOP 10 WTA rămasă în competiție la Roland Garros.
  • Poloneza a ajuns la 11 meciuri consecutive fără set pierdut la Paris.

Cum arată sferturile de la Roland Garros 2021

În sferturile de finală de la Paris și-a făcut loc o singură jucătoare din TOP 10 WTA, Iga Swiatek. Toate favoritele (mai puțin Simona Halep, care nu a participat) au părăsit pe rând competiția (abandonuri sau pe teren).

Barbora Krejcikova (33 WTA) vs Cori Gauff (25 WTA, favorită 24)

Maria Sakkari (18 WTA, favorită 17) vs Iga Swiatek (9 WTA, favorită 8)

Elena Rybakina (22 WTA, favorită 21) vs Anastasia Pavlyuchenkova (32 WTA, favorită 31)

Tamara Zidansek (85 WTA) vs Paula Badosa (35 WTA, favorită 31).