Simona Halep a anunțat de săptămâni bune că principalul obiectiv al ei pentru acest sezon va fi câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice. Fost lider mondial, Ilie Năstase nu înțelege abordarea sportivei noastre, considerând că în tenis marea prioritate o constituie Grand Slam-urile.

Simona Halep si accidentarea de la RomaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Accidentată la Roma(a fost nevoită să abandoneze în meciul cu Angelique Kerber), Simona Halep a început recuperarea, dar sunt șanse infime să poată participa la Roland Garros (30 mai - 13 iunie).

Sunt însă speranțe mult mai mari pentru a evolua la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ilie Năstase nu este neapărat de acord cu strategia Simonei, fostul lider al ierarhiei ATP fiind de părere că în tenis contează Grand Slam-urile și nu Jocurile Olimpice.

"Stați puțin, că în urmă cu mai mulți ani tenisul nu era un sport olimpic. Și nici fotbalul sau alte sporturi, cum ar fi golful. Eu nu înțeleg de ce au băgat atâtea sporturi la Olimpiadă.

Pentru mine, Olimpiada înseamnă maratonul de 42 de kilometri, cei care sar în înălțime, cei care aruncă greutăți. Alea sunt sporturile olimpice. Dacă au decis ei să facă treaba asta, sper să luăm și noi o medalie olimpică de aur" - Ilie Năstase, pentru Antena 3, conform Prosport.

Meciurile din cadrul turneului de tenis de la JO vor avea loc în perioada 24 iulie - 1 august, la "Ariake Coliseum".

Simona Halep a anunțat în mai multe rânduri că își dorește să participe la toate cele trei probe: simplu, dublu și dublu mixt.