​A părăsit turneul de la Roma din cauza unei accidentări, iar RMN-ul efectuat în Capitala Italiei nu a adus vești bune. Simona Halep a marcat începerea recuperării printr-un mesaj pe contul personal de Twitter.

Simona Halep si accidentarea de la RomaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Conform campioanei en-titre de la Wimbledon, au fost făcuți "pași pozitivi" în cursa anevoioasă a recuperării fizice.

Postarea Simonei Halep

Simona Halep a anunțat încă de la finalul anului 2019că principalul său obiectiv este câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice. Dacă nu va reuși să se întoarcă pe teren la Roland Garros (30 mai - 13 iunie), Simona va avea mai mult timp de recuperare pentru Tokyo (24 - 31 iulie).

Simona Halep a abandonat în turul al doilea al turneului de la Roma (de categorie WTA 1000), deși o conducea pe Angelique Kerber cu 6-1, 3-3. În momentul în care jucătoarea din Germania servea, Simona a simțit dureri la gamba piciorului stâng, a cerut îngrijiri medicale, și a părăsit "Grand Stand Arena" cu lacrimi în ochi și şchiopătând.

Daniel Dobre, despre accidentarea Simonei Halep

"Primul diagnostic nu arată destul de bine. Este o ruptură destul de mare, de peste 2 cm, între 2 și 3 cm e ruptura musculară. De la Roma i-au prognosticat 4 săptămâni pentru revenirea totală. Roland Garros este foarte aproape, sunt două săptămâni și mai mult ca sigur că nu va juca", a declarat Dobre pentru DigiSport.