​Simona Halep a fost forțată, miercuri, să se retragă în turul al doilea al turneului de la Roma. Antrenorul Daniel Dobre a venit cu informații despre accidentarea suferită de româncă la gamba stângă, iar veștile par să nu fie deloc bune.

Simona Halep, bandajul si accidentarea suferita la RomaFoto: Simona Halep / Facebook

Daniel Dobre, despre accidentarea Simonei Halep

"Primul diagnostic nu arată destul de bine. Este o ruptură destul de mare, de peste 2 cm, între 2 și 3 cm e ruptura musculară. De la Roma i-au prognosticat 4 săptămâni pentru revenirea totală. Roland Garros este foarte aproape, sunt două săptămâni și mai mult ca sigur că nu va juca", a declarat Dobre pentru DigiSport.

Ce a spus antrenorul despre noua colaborare cu Simona

"Când se întoarce acasă, cum era și pe vremuri, când are nevoie. Dacă cumva Darren mai are anumite obligații, eu să fiu pregătit să o mai ajut, să merg la anumite turnee. Darren așteaptă din partea canalelor unde comentează un program, dar în principal pentru acasă" - Daniel Dobre.

Simona Halep a anunțat încă de la finalul anului 2019că principalul său obiectiv este câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice. Dacă nu va reuși să se întoarcă pe teren la Roland Garros (30 mai - 13 iunie), Simona va avea mai mult timp de recuperare pentru Tokyo (24 - 31 iulie).

Simona Halep a abandonat în turul al doilea al turneului de la Roma (de categorie WTA 1000), deși o conducea pe Angelique Kerber cu 6-1, 3-3. În momentul în care jucătoarea din Germania servea, Simona a simțit dureri la gamba piciorului stâng, a cerut îngrijiri medicale, și a părăsit "Grand Stand Arena" cu lacrimi în ochi și şchiopătând.

Citește și:

Simona Halep și rezultatul RMN-ului: Ultimele detalii despre revenirea pe teren și gravitatea accidentării suferite la Roma