O accidentare venită din senin a forțat-o pe Simona Halep să se retragă, miercuri, în turul al doilea al turneului de la Roma. După două zile, sportiva noastră a postat un mesaj prin care își anunță fanii cu privire la gravitatea situației.

Simona Halep, bandajul si accidentarea suferita la RomaFoto: Simona Halep / Facebook

Ce spune Simona Halep

"După ce am făcut un RMN în Roma, pot confirma că am o mică ruptură musculară la gamba stângă. O să zbor spre casă astăzi (n.r. vineri) și o să încep recuperarea în piscină și la sală începând de luni. Rămân pozitivă și o să fac tot ce pot pentru a-mi grăbi revenirea. Vă mulțumesc din nou și sper să ne revedem curând!" - Simona Halep, pe contul personal de Facebook.

Simona Halep lasă astfel deschisă ușa unei eventuale participări la Roland Garros (30 mai - 13 iunie), în funcție de modul în care va decurge recuperarea.

Simona Halep a anunțat încă de la finalul anului 2019 că principalul său obiectiv este câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice. Dacă nu va reuși să se întoarcă pe teren la Roland Garros, Simona va avea mai mult timp de recuperare pentru Tokyo (24 - 31 iulie).

Simona Halep a abandonat în turul al doilea al turneului de la Roma (de categorie WTA 1000), deși o conducea pe Angelique Kerber cu 6-1, 3-3. În momentul în care jucătoarea din Germania servea, Simona a simțit dureri la gamba piciorului stâng, a cerut îngrijiri medicale, și a părăsit "Grand Stand Arena" cu lacrimi în ochi și şchiopătând.