​Simona Halep a declarat, joi, pe Aeroportul Henri Coandă, la întoarcerea din Australia, că i-a trecut supărarea de după înfrângerea în faţa Serenei Williams, precizând că se bucură de faptul că a atins totuşi faza sferturilor de finală ale Grand Slam-ului de la Melbourne, potrivit Agerpres.

Simona HalepFoto: William WEST / AFP / Profimedia

"Au fost la început acele 14 zile dificile, când a trebuit să stăm în camere, dar am avut posibilitatea de a ieşi 4 ore pe zi, ceea ce a fost foarte bine. A fost o deplasare mai grea, dar mă bucur foarte tare că am reuşit totuşi să ajung în sferturi. A trecut supărarea, sunt OK acum. O să învăţ ceea ce este de învăţat din acest meci. Mă bucur că am făcut totuşi un rezultat bun. Nu pot să zic că e un rezultat mic sfert de finală la Grand Slam, primul al anului. Aşa că sunt OK", a spus Simona Halep.

Cauzele înfrângerii din meciul cu Serena Williams

"Serviciul nu m-a ajutat aproape deloc şi faptul că am avut o atitudine negativă nu m-a ajutat aşa de mult" - Simona Halep.

Despre posibila retragere a Serenei Williams

"Nu am apucat să văd nimic şi nu am apucat să citesc. Dar nu cred că se va retrage, va mai juca" - Simona Halep.

Cine va câștiga Australian Open

"Cred că Osaka va câştiga titlul. Şi Brady are şansa ei, dar cred că Osaka o să câştige cu experienţa" - Simona Halep.

Despre condiţiile de la Australian Open

"Eram obişnuită de anul trecut când am stat numai la hotel. Dar într-adevăr, să ai 14 zile în care să nu faci nimic-nimic este dificil. Am vorbit cu mai mulţi sportivi şi toţi au spus că a fost o perioadă dificilă în acele 14 zile. Dar au spus că totuşi trebuie să fim recunoscători că s-a desfăşurat acest Grand Slam, ceea ce nu a fost uşor nici pentru organizatori.

La un moment dat a fost lockdown total şi nu am mai putut ieşi din camere... a fost dificil pentru că am început într-o atmosferă şi eu am terminat într-o altă atmosferă. Am înţeles însă că acum vor fi spectatori. Sunt dificile aceste momente, dar nu putem să ne plângem, au fost totuşi condiţii bune. Când am jucat cu spectatori a fost foarte frumos. Am simţit lipsa publicului foarte tare anul trecut" - Simona Halep.

Următorul turneu la care va participa

"În mod normal, Dubaiul este următorul turneu, aşa a rămas. Vreau să mă odihnesc un pic, câteva zile şi după voi vedea" - Simona Halep.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă de americanca Serena Williams cu 6-3, 6-3, marţi, la Melbourne, în sferturile de finală ale turneului Australian Open, primul de Grand Slam al anului.

Australian Open: Simona Halep, eliminată în sferturi de Serena Williams - Prea puternică

Simona Halep poate pierde locul 2 WTA - Cine o poate devansa

Simona Halep recunoaște: "Aici am pierdut contra Serenei" - Ce își reproșează