Simona Halep a avut parte de o revenire pe cinste în circuitul WTA, jucătoarea noastră ratând nu mai puțin de 6 mingi de meci până la o victorie muncită. După o partidă de două ore și 30 de minute (6-1, 1-6, 7-6(3) cu Polona Hercog, Halep s-a calificat în turul doi de la Praga.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce a spus Simona Halep la finalul partidei

"Mereu este greu să joci contra Polonei, mă deranjează stilul ei. În primul set am fost sigură pe mine, apoi Polona a revenit şi a fost greu să câştig. Ştiu că Barbora Kreijcikova (n.r.- adversara din turul doi) este bună, trebuie să fiu pregătită. Este minunat să fiu din nou pe teren, abia aştept să joc în turul doi", a declarat Simona Halep după meci, citată de News.ro.

  • A fost al patrulea meci dintre cele două jucătoare, scorul fiind 3-1 în favoarea Simonei.
  • Calificarea în turul doi îi aduce Simonei un premiu în valoare de 3.150 de dolari. În plus, Halep va primi și 30 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • Pentru un loc în turul trei, Halep se va duela cu Barbora Krejcikova (Cehia - 118 WTA), care a învins-o în primul tur pe Patricia Maria Ţig.

Halep a disputat ultimul meci oficial pe 22 februarie, atunci când a devenit campioană la Dubai.

Turneul de la Praga face parte din categoria International, are premii totale în valoare de $202.250, iar ultima câștigătoare este Jil Teichmann, din Elveția. Simona Halep este cap de serie numărul unu al competiției care are loc pe zgură.