​Circuitul WTA va porni la drum la începutul lunii august, primul turneu fiind cel de la Palermo (categorie International). Simona Halep și-a anunțat intenția de a participa, iar lista sportivelor care vor juca în Italia cuprinde nume importante (cinci sportive din TOP 20 și două câștigătoare de Grand Slam).

HotNews.roFoto: Hotnews

Organizatorii au dat publicității lista provizorie a sportivelor care s-au înscris deja, termenul fiind prelungit până la data de 13 iulie.

Cine s-a înscris deja din TOP 20 mondial: Arina Sabalenka (11 WTA), Petra Martic (15 WTA), Elena Rybakina (17 WTA), Marketa Vondrousova (18 WTA) și Maria Sakkari (20 WTA).

Pe tabloul principal se vor mai găsi, de asemenea, și două câștigătoare de turnee majore precum Jelena Ostapenko (41 WTA, câştigătoare la Roland Garros în 2017) şi Svetlana Kuznetsova (32 WTA, care a triumfat pe zgura pariziană în 2008 şi la US Open în 2004).

Pe listă se mai regăsesc Elise Mertens (23 WTA), Donna Vekic (24 WTA), Daiana Iastremska (25 WTA) Ekaterina Alexandrova (27 WTA) Anastasija Sevastova (43 WTA), Kristina Mladenovic (42 WTA), Polona Hercog (45 WTA) și Alize Cornet (59 WTA).

După cum se poate observa, interesul este unul enorm pentru o competiție de categoria International. Perioada este însă una specială, fiind primul turneu după o întrerupere de câteva luni din cauza pandemiei de coronavirus.

Rămâne de văzut dacă Simona Halep (2 WTA) și Karolina Pliskova (3 WTA) vor completa lista sportivelor care vor evolua la Palermo.

Organizatorii au precizat că își doresc mărirea tabloului de concurs de la 32 la 48 de jucătoare. Ladies Open de la Palermo va debuta pe 3 august, pe zgură, fără spectatori.

Cum arată calendarul revizuit prezentat de WTA:

3 august - Palermo

21 august - Cincinnati (la New York)

31 august - US Open

7 septembrie - Istanbul

14 septembrie - Madrid

21 septembrie - Roma, Strasbourg

28 septembrie - Roland Garros

5 octombrie - Seul

12 octombrie - Beijing, Nanchang

19 octombrie - Wuhan, Nanchang

26 octombrie - Zhengzhou

2 noiembrie - Kremlin Cup, Tokyo

9 noiembrie - Turneul Campioanelor la Shenzhen

16 noiembrie - Zhuhai

23 noiembrie - Guangzhou.