​A ținut capul de afiș al ultimelor săptămâni pentru comentariile critice făcute la adresa lui Novak Djokovic (pentru organizarea Adria Tour) și Alexander Zverev (nu a respectat cele 14 zile de izolare), iar acum a ieșit în evidență după ce și-a spus părerea în legătură cu numele celui pe care îl consideră cel mai mare jucător din toate timpurile. Nick Kyrgios este personajul zilei din tenisul mondial.

HotNews.roFoto: Hotnews

A atras și destule critici (a se vedea părerea lui Boris Becker) după ce s-a luat de cei care au organizat Adria Tour, dar suprinzător mai multe comentarii pozitive. Nick Kyrgios a fost băiatul responsabil în această perioadă a pandemiei de coronavirus, în timp ce alți sportivi i-au luat locul și au ieșit în evidență prin acțiunile lor necugetate.

Australianul, care se pregătește acasă pentru revenirea în circuitul ATP, a oferit recent o declarație în legătură cu cel pe care îl consideră cel mai bun jucător din toate timpurile.

Nick nu a avut nicio ezitare în acest sens: "Roger Federer este cel mai bun din toate timpurile. El este GOAT, eu sunt doar un bliț pe cerul tenisului care vrea să se distreze". Cei doi s-au întâlnit de șapte ori, scorul fiind în favoarea marelui campion elvețian: 6-1.

Nick Kyrgios, rezultate directe cu BIG 3:

Kyrgios vs Federer 1-6

Kyrgios vs Nadal 3-5

Kyrgios vs Djokovic 2-0

De aceeași părere cu Kyrgios este și fostul mare jucător italian Adriano Panatta.

Întrebat despre rivalitatea dintre Federer și Djokovic, acesta a răspuns fără nicio urmă de dubii: "Este simplu, Roger Federer (n.r. cine este mai bun). Statisticile favorabile lui Djokovic nu mă interesează. Mă uit la imaginea de ansamblu: stilul, mâna, complexitatea. Federer a fost și va fi întotdeauna cel care joacă tenis mai bine decât oricine altcineva", a precizat Panatta.

Circuitul masculin ar trebui să se reia pe 14 august, cu turneul de la Washington. Mai jos puteți vedea calendarul revizuit pus la dispoziție de ATP.