Tenisul va fi unul dintre ultimele sporturi care își vor relua activitatea după ce lumea va depăși criza provocată de pandemia COVID-19, a declarat miercuri fostul număr unu mondial, Andy Murray, potrivit Reuters.

Andy MurrayFoto: Twitter - European Open

Sezonul competițional de tenis a fost suspendat din luna martie iar pauza va continua cel puțin până la mijlocul lui iulie, dând peste cap programul jucătorilor și privându-i pe cei care evoluează la un nivel mai scăzut și depind de banii câștigați din participarea la turnee de posibilitatea de a-și câștiga traiul.

„Mă gândesc că tenisul va fi unul dintre ultimele sporturi care vor reveni la normalitate deoarece în mod evident ai jucători și antrenori care vin din toate părțile lumii într-o singură zonă”, a declarat Andy Murray pentru CNN.

„Aș fi surprins dacă se vor relua competițiile până prin septembrie”, a adăugat acesta.

Roland Garrosul a fost mutat în perioada 20 septembrie - 4 octombrie, în timp ce Wimbledonul, programat să aibă loc la sfârșitul lunii iunie, a fost anulat.

Organizatorii U.S. Openului au declarat săptămâna trecută că disputarea turneului de Grand Slam de pe hard-ul american fără fani este o posibilitate, dar una extrem de improbabilă.

„Trebuie să simți că întreaga lume funcționează normal din nou și călătorește normal înainte ca tenisul să poată reveni, în special competițiile majore”, a concluzionat fostul număr unu mondial.

Citește și: