​​Roger Federer s-a declarat "devastat" de vestea privind anularea turneului de la Wimbledondin cauza pandemieide coronavirus. Elvețianul, operat la genunchiul piciorului drept în luna februarie, spera să revină pe teren la Grand Slam-ul londonez.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu există GIF pentru lucrurile pe care le simt", a fost mesajul transmis de Federer.

În septembrie 2019, Fedex a declarat că speră să mai participe la încă o ediție a Grand Slam-ului londonez. "În interiorul meu, am decis că vreau să joc până la Wimbledon. Acum însă sunt destul de ocupat ca să am o părere și în legătură cu Tokyo (n.r. Jocurile Olimpice au fost, de asemenea, amânate)", spunea Federer, ale cărui planuri au fost date peste cap din cauza coronavirusului.

Roger Federer (38 de ani) a câștigat de opt ori turneul de la Wimbledon: 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012 și 2017. Anul trecut, Fedex a ratat două mingi de meci în finala disputată împotriva lui Novak Djokovic (meciul a durat aproape cinci ore).

Fedex va trebui să amâne și mai mult revenirea pe terenul de tenis. ATP şi WTA au anunţat, miercuri, suspendarea turneelor până la 13 iulie. Astfel, au fost anulate turneele de la ‘s-Hertogenbosch, Stuttgart, London-Queen’s, Halle, Mallorca, Eastbourne, Nottingham, Birmingham, Berlin, şi Bad Homburg.

Roger Federer, rugat să își amâne retragerea

Jannik Sinner (18 ani, 73 ATP) l-a rugat pe Federer să mai joace cel puțin încă un an pentru a avea ocazia să își întâlnească idolul pe iarbă. Italianul a debutat la Wimbledon în 2019, dar a fost eliminat în primul tur de australianul Alex Bolt.

"I-am trimis un mesaj lui Roger ", a declarat Sinner pentru Gazzetta dello Sport.

"Să îl înving pe Federer la Wimbledon a fost mereu visul meu. Sper să pot juca pe terenul central într-o zi, încă nu mi-am descoperit valoarea pe iarbă", a mai spus Sinner.