Știrea zilei din tenis îl are în prim-plan pe Roger Federer: elvețianul a anunțat, pe pagina personală de Twitter, că a suferit, miercuri, o operație la genunchiul piciorului drept și că va rata o parte importantă din sezonul 2020.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Genunchiul meu drept mă supăra de mai multă vreme. Am sperat ca totul să treacă, dar după o examinare mai amănunțită am decis împreună cu echipa mea să mă operez (n.r. în Elveția). Doctorii mi-au confirmat că era nevoie de această procedură și că voi avea parte de o recuperare completă. Din păcate, voi fi nevoit să declar forfait pentru turneele de la Dubai, Indian Wells, Bogota, Miami și Roland Garros. Vă mulțumesc tuturor pentru suport, de-abia aștept să revin, ne vedem în sezonul de iarbă" - Roger Federer.

Aflat în prezent pe locul 3 în ierarhia mondială, Roger va pierde puncte importante în următoarea perioadă.

Astfel, Federer a jucat finala la Indian Wells în 2019 (pierdută în fața lui Dominic Thiem), a câștigat turneul de la Miami (a trecut în ultimul act de John Isner) și semifinalist la Roland Garros (a fost depășit de Rafael Nadal).

În plus, Mister Perfect mai are două sferturi: la Madrid (învins de Dominic Thiem) și la Roma (a pierdut în fața lui Stefanos Tsitsipas).

Este de așteptat ca Federer să revină pe teren la turneul de la Halle, competiție pregătitoare pentru Wimbledon.

În acest sezon, Roger a putut fi urmărit doar la Australian Open, acolo unde a ajuns în semifinale: a fost eliminat de Novak Djokovic. Are 5 victorii și o înfrângere.

Postarea lui Roger Federer: