Jucătorii și antrenorii din tenis au fost luați prin surprindere de amânarea turneului de la Roland Garros pentru luna septembrie, perioadă în care sunt programate alte turnee. Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a reacționat pe Twitter și a criticat modul în care au acționat organizatorii Grand Slam-ului parizian. Australianul a apreciat însă comunicatul Federației Americane de Tenis.

Darren CahillFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Aceasta este o afirmaţie şi poziţie potrivite în legătură cu un turneu viitor, spre deosebire de prietenii noştri de la Roland Garros. Hai să luăm o pauză, să ne luăm suficient timp şi să încercă să protejăm cele patru Grand Slam-uri ca o prioritate, dar să o facem împreună, ca un întreg. ATP, WTA, ITF şi grand slam-urile împreună", a reacționat Darren Cahill pe Twitter, după comunicatul remis de Federația Americană de Tenis (USTA).

Anunțul Federației Americane de Tenis

"Într-o vreme în care lumea se uneşte, noi recunoaştem că o astfel de decizie nu ar trebui făcută în mod unilateral. Prin urmare, USTA ar face asta în totală consultare cu alte turnee de Grand Slam, cu WTA, cu ATP, cu ITF şi cu toţi partenerii noştri, inclusiv Laver Cup", au precizat oficialii USTA.

Într-o altă postare, Darren Cahill a precizat că nimeni nu vrea ca Roland Garros-ul să fie anulat, dar cere ca toți cei implicați să fie consultați pentru a se găsi o dată adecvată de disputare a turneului.

"Nimeni nu vrea ca turneul de la Roland Garros să fie anulat, doar ca toţi să lucreze împreună pentru a găsi o dată care are sens, când lucrurile se vor limpezi un pic. Jucători, turnee, grand slam-uri, bărbaţi şi femei, toţi într-o cameră. Acum este un pic devreme pentru răspunsuri", a scris tehnicianul australian.

De știut: Dacă lucrurile vor reveni la normal până la finalul verii, atunci între US Open și Roland Garros va fi doar o singură săptămână. Grand Slam-ul de la Flushing Meadows ar trebui să debuteze pe 31 august și să se încheie pe 12 septembrie, în timp ce competiția de pe zgura pariziană ar urma să înceapă pe 20 septembrie.

Dacă programul normal nu va mai fi afectat de Covid-19, în aceeași perioadă cu ediția din acest an a Roland Garros-ului ar trebui să aibă loc următoarele evenimente:

WTA:

21-26 septembrie - Guangzhou Open (International)

21-27 septembrie - Korea Open (International)

21-27 septembrie - Toray Open, Tokyo (Premier)

27 septembrie - 3 octombrie - Wuhan (Premier 5)

28 septembrie - 3 octombrie - Tashkent Open (125K)

3 octombrie - 11 octombrie - China Open (Premier Mandatory).

ATP:

18, 19 septembrie - Cupa Davis

21-27 septembrie - St. Petersburg Open

21-27 septembrie - Metz Open

25-27 septembrie - Laver Cup (Boston)

28 septembrie - 4 octombrie - Chengdu Open

28 septembrie - 4 octombrie - Zhuhai

28 septembrie - 4 octombrie - Sofia Open

Lista turneelor WTA care au fost anulate:

Indian Wells (Premier Mandatory, SUA), Abierto Zapopan (Guadalajara, 125K, Mexic), Miami (Premier Mandatory, SUA), Volvo Car Open (Charleston, Premier, SUA), Bogota (International, Columbia), Istanbul Open (International, Istanbul, Turcia), Porsche Tennis Grand Prix (Premier, Stuttgart, Germania) și Praga Open (International, Praga, Cehia).

Contre la nivel înalt după ce Roland Garros și-a schimbat data de desfășurare - Ce răspuns au dat organizatorii Laver Cup

Soluția de avarie contra coronavirusului: Când va avea loc turneul de la Roland Garros

Roland Garros: Jucătorii, nemulțumiți de modul de comunicare a amânarii Grand Slam-ului / Ce a spus Sorana Cîrstea