Organizatorii de la Roland Garros au anunțat că turneul parizian va avea loc într-o altă perioadă din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia a stârnit un val de indignare la nivel înalt, iar primii care au răspuns au fost oficialii care se ocupă de pregătirea Laver Cup.

Philippe ChatrierFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Într-o postare pe rețelele sociale, organizatorii Laver Cup au precizat că nu au de gând să mute data de desfășurare a evenimentului, care ar trebui să aibă loc în perioada 25-27 septembrie.

În același interval ar urma să se desfășoare ediția din acest an a Roland Garros-ului (20 septembrie - 4 octombrie), iar lucrurile sunt încurcate rău.

Laver Cup este o competiție cu un impact important, la care au luat parte până acum cei mai buni jucători din lume. De asemenea, nu poate fi pusă la îndoială valoarea unui Grand Slam, indiferent de numele acestuia.

Totuși, dacă lucrurile vor rămâne ca în prezent și se va putea juca tenis, cine dintre jucătorii mari va renunța la Roland Garros pentru a participa la Laver Cup?

În acest an, Laver Cup se va disputa la Boston. Roger Federer este cel mai important ambasador al competiției, el participând la toate edițiile. De asemenea, Rafael Nadal și Novak Djokovic au spus prezent de câte ori s-a putut (dacă nu au fost accidentați).

Organizatorii Laver Cup spun că au fost luați prin surprindere de decizia francezilor de a muta Roland Garros-ul toamna.

"Acest anunţ a venit în mod surprinzător pentru noi şi pentru partenerii noştri, Tennis Australia, USTA (n.r. - federaţiile din Australia şi SUA) şi ATP. Ridică multe întrebări şi noi evaluăm situaţia. În acest moment, vrem ca fanii, sponsorii, staff-ul, deţinătorii de drepturi de transmitere, voluntarii, jucătorii şi oraşul Boston să ştie că intenţionăm să ţinem Laver Cup 2020 la datele planificate", se arată într-un comunicat al Laver Cup.

Nici Federația Americană de Tenis (USTA) nu se arată prea încântată de hotărârea francezilor de a muta Roland Garros-ul.

"Într-o vreme în care lumea se uneşte, noi recunoaştem că o astfel de decizie nu ar trebui făcută în mod unilateral. Prin urmare, USTA ar face asta în totală consultare cu alte turnee de Grand Slam, cu WTA, cu ATP, cu ITF şi cu toţi partenerii noştri, inclusiv Laver Cup", au precizat oficialii USTA.

De știut: Dacă lucrurile vor reveni la normal până la finalul verii, atunci între US Open și Roland Garros va fi doar o singură săptămână. Grand Slam-ul de la Flushing Meadows ar trebui să debuteze pe 31 august și să se încheie pe 12 septembrie, în timp ce competiția de pe zgura pariziană ar urma să înceapă pe 20 septembrie.

Dacă programul normal nu va mai fi afectat de Covid-19, în aceeași perioadă cu ediția din acest an a Roland Garros-ului ar trebui să aibă loc următoarele evenimente:

WTA:

21-26 septembrie - Guangzhou Open (International)

21-27 septembrie - Korea Open (International)

21-27 septembrie - Toray Open, Tokyo (Premier)

27 septembrie - 3 octombrie - Wuhan (Premier 5)

28 septembrie - 3 octombrie - Tashkent Open (125K)

3 octombrie - 11 octombrie - China Open (Premier Mandatory).

ATP:

18, 19 septembrie - Cupa Davis

21-27 septembrie - St. Petersburg Open

21-27 septembrie - Metz Open

25-27 septembrie - Laver Cup (Boston)

28 septembrie - 4 octombrie - Chengdu Open

28 septembrie - 4 octombrie - Zhuhai

28 septembrie - 4 octombrie - Sofia Open

Lista turneelor WTA care au fost anulate:

Indian Wells (Premier Mandatory, SUA), Abierto Zapopan (Guadalajara, 125K, Mexic), Miami (Premier Mandatory, SUA), Volvo Car Open (Charleston, Premier, SUA), Bogota (International, Columbia), Istanbul Open (International, Istanbul, Turcia), Porsche Tennis Grand Prix (Premier, Stuttgart, Germania) și Praga Open (International, Praga, Cehia).

Soluția de avarie contra coronavirusului: Când va avea loc turneul de la Roland Garros

Roland Garros: Jucătorii, nemulțumiți de modul de comunicare a amânarii Grand Slam-ului / Ce a spus Sorana Cîrstea