Organizatorii de la Roland Garros au anunțat pe site-ul oficial că ediția din acest an a Grand Slam-ului se va organiza, dar într-o altă perioadă. Vinovată pentru modificarea datei este pandemia de coronavirus care a lovit din plin sportul mondial.

Roland Garros si Tour Eiffel (3)Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Cum la data stabilită inițial era practic imposibil turneului să plece la drum (n.r. 25 mai), organizatorii au găsit o altă perioadă pentru ca turneul să aibă loc în 2020: intervalul 20 septembrie - 4 octombrie.

Inițial, al doilea Grand Slam al anului ar fi trebuit să aibă loc între 25 mai și 7 iunie.

Ce spun organizatorii

''Pentru a garanta sănătatea şi siguranţa tuturor celor implicaţi în pregătirea turneului, Federaţia franceză de tenis a decis ca în acest an competiţia să aibă loc în perioada 20 septembrie - 4 octombrie.

'În timp ce nimeni nu poate prezice astăzi care va fi situaţia legată de sănătate pe 18 mai (n.r. când ar fi debutat calificările), măsurile restrictive aflate în vigoare fac imposibilă pregătirea şi organizarea competiţiei la datele pe care le stabilisem iniţial''.

Ultimii campioni de pe zgura pariziană sunt Rafael Nadal (12 titluri) și Ashleigh Barty. La ediția din 2019, Simona Halep s-a oprit în sferturi (a fost învinsă de Amanda Anisimova).

Simona a câștigat titlul de la Paris la ediția de acum doi ani.

De știut: Dacă lucrurile vor reveni la normal până la finalul verii, atunci între US Open și Roland Garros va fi doar o singură săptămână. Grand Slam-ul de la Flushing Meadows ar trebui să debuteze pe 31 august și să se încheie pe 12 septembrie, în timp ce competiția de pe zgura pariziană ar urma să înceapă pe 20 septembrie.

Dacă programul normal nu va mai fi afectat de Covid-19, în aceeași perioadă cu ediția din acest a Roland Garros-ului ar trebui să aibă loc următoarele evenimente:

WTA:

21-26 septembrie - Guangzhou Open (International)

21-27 septembrie - Korea Open (International)

21-27 septembrie - Toray Open, Tokyo (Premier)

27 septembrie - 3 octombrie - Wuhan (Premier 5)

28 septembrie - 3 octombrie - Tashkent Open (125K)

3 octombrie - 11 octombrie - China Open (Premier Mandatory).

ATP:

18, 19 septembrie - Cupa Davis

21-27 septembrie - St. Petersburg Open

21-27 septembrie - Metz Open

25-27 septembrie - Laver Cup (Boston)

28 septembrie - 4 octombrie - Chengdu Open

28 septembrie - 4 octombrie - Zhuhai

28 septembrie - 4 octombrie - Sofia Open

Lista turneelor WTA care au fost anulate:

Indian Wells (Premier Mandatory, SUA), Abierto Zapopan (Guadalajara, 125K, Mexic), Miami (Premier Mandatory, SUA), Volvo Car Open (Charleston, Premier, SUA), Bogota (International, Columbia), Istanbul Open (International, Istanbul, Turcia), Porsche Tennis Grand Prix (Premier, Stuttgart, Germania) și Praga Open (International, Praga, Cehia).

Comunicatul oficial al organizatorilor de la Roland Garros: