A fost antrenorul Simonei în perioada 2008-2012, având o contribuție importantă la formarea fostului lider mondial. Firicel Tomai a explicat că problemele Simonei Halep cu spatele datează încă acum mulți ani. "Are o problemă importantă, la aceeași vertebră, şi este din 2008. Avea amorțeli pe picior, nu mai putea să joace", a precizat Tomai.

HotNews.roFoto: Hotnews

Despre problemele cu spatele ale Simonei

"În cazul în care Simona este ok fizic, ceea ce va fi dificil pentru că e sâcâită de problema cu spatele, poate să facă în continuare performanţe mari. Dar ea are o problemă importantă şi este din 2008. Este aceeaşi problemă la spate, la aceeaşi vertebră, tot. Atunci, domnul doctor Irimia a tratat-o şi 10 ani nu a avut nicio durere" - Firicel Tomai, într-un interviu pentru Fanatik.

Dureri mari, nu mai putea juca tenis

"În 2008 avea amorţeli, dureri pe picior, nu mai putea să joace. 10 ani a făcut sport la greu, nu a avut nicio problemă şi a apărut anul trecut. Şi la 20 şi ceva de ani spre 30, te sâcâie această chestie. Poţi să fii în pragul unui rezultat bun şi spatele se blochează. În loc să câştigi un Grand Slam sau să fii locul 1, te opreşti în semifinale" - Firicel Tomai.

De unde au apărut problemele cu spatele

"Din juniorat, din cauza bustului mare și al unor lovituri, i-am și arătat. Avea o rotație foarte mare la dreaptă și forța foarte mult vertebra respectivă", a conchis Firicel Tomai.

Dacă va fi ok din punct de vedere fizic, Simona Halep ar trebui să mai joace două turnee în acest an: la Moscova (14-20 octombrie) și la Turneul Campioanelor (28 octombrie - 3 noiembrie).