Zeci de mii de români au venit miercuri seară pe Arena Națională, unde Simona Halepa prezentat trofeul de la Wimbledon, câștigat sâmbătă în fața Serenei Williams.

Simona HalepFoto: Agerpres

Simona Halep și-a făcut intrarea pe Arena Națională alături de Ion Țiriac, pe piesa celor de la Queen „We are the champions”.

La intrarea în Arenă, Simona a fost întâmpinată și de numeroși sportivi români, precum Gabriela Szabo, Ilie Năstase, Gică Popescu, Mihai Leu, Elisabeta Lipă, Doina Melinte, Alina Dumitru, Marius Urzică și alții.

„Acest trofeu este al nostru, este al țării. E o seară specială pentru mine. Vă mulțumesc, să ne bucurăm”, a spus Simona Halep.

Au transmis mesaje video de felicitare mai mulți campioni olimpici români, între care Ana Maria Popescu (Brânză), Nicu Vlad, Camelia Potec, Laura Badea și Nadia Comăneci.

„Este seara noastră, nu este doar seara mea. Le mulțumesc celor care mi-au transmis un mesaj. E o onoare pentru mine să împart această bucurie cu oamenii care au venit să mă vadă. O parte din acest trofeu îl dedic mamei mele pentru că a fost visul ei. Mulțumesc familiei, tuturor antrenorilor, le mulțumesc pentru fiecare cărămidă de pe care au pus-o, doamnei Virginia Ruzici, dlui Ilie Năstase și dlui Ion Țiriac care mi-a dat sfaturi foarte dure, României pentru că aici m-am născut și aici îmi doresc să trăiesc toată viața”, a mai spus Simona Halep.

„Welcome to Simona night! Eu am văzut finala live, am văzut şi alte două finale ale unui român, care s-a hotărât să le facă cadou altui jucător, nu a vrut să le câştige. Nu ar fi drept să nu îl numeşti pe Ilie Năstase. Eu am păşit pe terenul acela central şi am jucat acolo. E adevărat, numai dublu. E deosebit faţă de orice alt teren central. Are o tradiţie de aproape 150 de ani. Nu schimbă nimic. Eu am hotărât să o rog pe Simona să mai trecem încă o dată prin această finală", a spus Ion Țiriac la festivitatea organizată pe Arena Națională.

Citește mai multe despre desfășurarea festivității:

Ion Țiriac comentează alături de Simona Halep principalele momente ale finalei de la Wimbledon

Gheorghe Hagi, alături de părinții Simonei Halep

Peste 20.000 de oameni au venit să o vadă pe campioana de la Wimbledon