​​Simona Halep a prezentat miercuri seară trofeul cucerit la Wimbledon, în cadrul unei ceremonii la Arena Națională. Simona și-a făcut intrarea alături de Ion Țiriac, pe piesa celor de la Queen "We are the champions", le-a mulțumit zecilor de mii de fani pentru prezență și a declarat că trofeul câștigat la All England Club este "al nostru, este al țării".

Simona HalepFoto: Captura Digi 24

Îmbrăcată în echipament de joc alb, campioana a trecut printr-un culoar pe care se aflau de-o parte și de alta Alina Dumitru, Gabi Szabo, Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Gică Popescu, Doina Melinte şi mulţi alţii.

Andi Moisescu a fost prezentatorul evenimentului, iar Andra a interpretat imnul României.

"Este o mare bucurie să vă am alături în această seară, să împărţim acest trofeu, pentru că este al nostru, este al ţării, în primul rând şi este o seară foarte specială pentru mine. Şi anul trecut a fost, dar acum este şi mai specială. Vă mulţumesc foarte mult că aţi venit. Să ne bucurăm şi să ne gândim că se mai pot întâmpla astfel de zile. Vă mulţumesc încă o dată!", a spus Simona Halep, în fața zecilor de mii de spectatori de pe Arena Națională.

Mai mulți sportivi români, între care Ana Maria Popescu, Nicu Vlad, Camelia Potec, Laura Badea și Nadia Comăneci, au transmis mesaje video pentru a o felicita pe campioana de la Wimbledon.

Simona le-a mulțumit părinților, antrenorilor, dar și personalităților tenisului românesc: Virginia Ruzici, Ilie Năstase și Ion Țiriac.

"O parte din acest trofeu aș vrea să îl dedic mamei mele pentru că a fost visul ei. Le mulțumesc părinților, familiei, așa cum am spus mereu, ei au fost poate cei mai importanți pentru mine, ca să ajung pe această seară în fața voastră și să ne bucurăm de aceste trofee.

Mulțumesc, în primul rând, tuturor antrenorilor, nu vreau să le dau numele, pentru că au fost mulţi. Îi mulțumesc, bineînțeles, doamnei Virginia Ruzici, care a fost o inspirație pentru mine, lui Ilie Năstase, care ne-a făcut să iubim acest sport cu adevărat și domnului Țiriac, care mi-a dat sfaturi destul de dure, dar au fost foarte importante. Mulțumesc foarte mult, bineînțeles, României pentru că m-am născut aici și sper să trăiesc aici toată viața" - Simona Halep.

" pentru restul lumii. Eu am văzut finala live, am văzut şi alte două finale ale unui român, care s-a hotărât să le facă cadou altui jucător, nu a vrut să le câştige. Nu ar fi drept să nu îl numeşti pe Ilie Năstase. Eu am păşit pe terenul acela central şi am jucat acolo. E adevărat, numai dublu. E deosebit faţă de orice alt teren central. Are o tradiţie de aproape 150 de ani. Nu schimbă nimic. Eu am hotărât să o rog pe Simona să mai trecem încă o dată prin această finală", a spus Ion Țiriac la festivitatea organizată pe Arena Națională.

Simona Halep a câștigat sâmbătă turneul de la Wimbldon, după ce a învins-o în finală pe americanca Serena Williams, scor 6-2, 6-2, în 55 de minute. Românca și-a trecut astfel în palmares al doilea Grand Slam din carieră, după cel cucerit la Roland Garros în 2018.