Sorana Cîrstea a părăsit turneul de la Wimbledon în turul întâi, jucătoarea noastră cedând în oglindă (6-3, 6-3) în fața Amandei Anisimova (semifinalistă la ultimul Roland Garros). Sorana nu a avut deloc procentaje grozave la serviciu (54% pe primul și 31% doar pe al doilea), a comis și 17 erori neforțate, iar la final victoria americancei a fost una meritată (venită după o oră și 25 de minute).

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Sorana Cîrstea va primi 45.000 de lire sterline (50.000 de euro) şi 10 puncte WTA pentru prezența pe tabloul principal de la Wimbledon.
  • Anisimova va evolua în turul al doilea cu poloneza Magda Linette, locul 75 WTA.

Statistica meciului:

Cele mai importante momente ale partidei dintre Cîrstea și Anisimova:

Setul II

Cu moralul ușor zdruncinat după pierderea primului set, Sorana nu l-a început prea bine nici pe al doilea. Amanda a avut un game de serviciu sigur, de control, iar apoi presiunea pusă de la retur a dat roade: 2-0. Din fericire, Cîrstea s-a trezit la timp, iar ajutată și de adversară (două erori neforțate) a reușit să facă rebreak-ul (2-1). A urmat un game maraton, cel mai lung de până acum al partidei. Au fost șanse multe de fiecare parte, însă până la urmă Sorana și-a ținut serviciul (2-2). A urmat o secvență a meciului în care nu au mai fost atât de multe dubii de la lansare, iar Anisimova a ajuns să conducă cu 4-3.

Presiunea s-a simțit tot mai mult în racheta Soranei, iar Amanda a făcut până la urmă break-ul, reușind astfel să se desprindă la 5-3. A fost practic momentul care a decis setul (și partida), americanca încheind confruntarea pe propriul serviciu (6-3).

Setul I

Meciul de pe Terenul 17 a început cu multă nesiguranță din spatele serviciului, Sorana și Anisimova pierzându-și game-urile de la lansare la zero (1-1). Lucrurile au continuat în aceleași coordonate, iar după 14 minute tabela arăta 2-2 (numai break-uri). Echilibrul s-a rupt încă o dată la 3-3, moment în care Cîrstea și-a cedat încă o dată serviciul.

Procentaje slăbuțe pentru jucătoarea noastră de la lansare (53% pe primul, 23% pe al doilea), de aici și cele trei break-uri bifate de Anisimova până la acest moment. Americanca a făcut diferența de la retur, acolo unde a fost agresivă. Din păcate, Sorana și-a mai cedat încă o dată serviciul, iar manșa s-a încheiat după 42 de minute, scor 6-3 pentru Anisimova. Jucătoarea noastră a încheiat setul cu 12 lovituri câștigătoare și 8 erori neforțate - Anisimova 18/6.

Ana Bogdan, învinsă de Johanna Konta la Wimbledon.

Click aici pentru a vedea programul complet al zilei de marți de la Wimbledon.

Aici poți citi o amplă prezentarea a turneului de la Wimbledon.

Competiția de la "All England Lawn Tennis and Croquet Club" poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.