​​Simona Halep a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă susținută la Singapore, că nu se va opera pentru hernia de disc. Liderul mondial a primit trofeul pentru cea mai bună jucătoare a anului 2018, dar nu va participa la Turneul Campioanelor, după ce a fost nevoită să se retragă din cauza problemelor de sănătate.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este exclus să mă operez, deşi am dureri şi-n timpul liber, nu doar pe teren, dar nu se pune problema să ajung la operaţie. Darren Cahill mi-a spus să nu mă sperii, că e normal pentru tenismeni aşa ceva. El a fost mult mai hotărât ca să mă retrag de la acest turneu. Oricum, cu tratament, cu exerciţii, cu serioziate, el crede că o să mă fac bine sută la sută la începutul anului viitor. Fanii mi-au urat să fiu sănătoasă şi oarecum să pun tenisul pe locul doi şi eu să fiu pe primul loc. Tenisul e un sport şi viaţa contează mai mult ca orice altceva", a declarat Simona la Singapore, potrivit Mediafax.

Halep a vorbit și despre momentul în care speră că va reveni la antrenamente, punând accent pe faptul că are nevoie de câteva săptămâni de pauză.

"Probabil că în decembrie voi lua iar racheta în mână, o să încep antrenamentele şi o să văd cum mă simt după perioada de refacere... E un moment trist că nu pot să joc la turneul acesta, dar per total e cel mai bun an al meu şi nu o să las perioada asta să strice cumva starea de bine din cursul anului! A fost greu să mă antrenez pentru că am avut dureri la spate. Nu am avut timp să stau, să mă odihnesc şi de aceea probabil nu mi-am revenit. E o problemă dificilă la spate, la coloană şi trebuie foarte multă atenţie. Acum că nu o să mai joc o să am timp să mă recuperez, să fac ceea ce trebuie. Am nevoie de o pauză de 3-4 săptămâni", a mai spus Simona.

"Metodele de tratament au evoluat foarte mult şi nu cred că va ajunge la nivelul de intervenţie. Va avea nevoie de un tratament mai serios şi o perioadă mai lungă de recuperare. Sperăm să fie bine pentru sezonul următor. Nu cred că va rata Australian Open. Probabil că acela va fi primul ei concurs. Bănuiesc că la începutul lui decembrie va începe şi programul de pregătire", a spus Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup, pentru ProSport.

Simona Halep a obținut 18 titluri în carieră:

2018 - Shenzhen, Roland Garros, Montreal; 2017 - Madrid; 2016 - Madrid, Bucuresti, Montreal; 2015 - Shenzhen, Dubai, Indian Wells; 2014 - Doha, Bucuresti; 2013 - Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia.

Rezultatele Simonei Halep în 2018:

Beijing - turul întâi

Wuhan - turul doi

US Open - turul întâi

Cincinnati - finalista

Montreal - câștigătoare

Wimbledon - turul trei

Roland Garros - câștigătoare

Roma - finalista

Madrid - sferturi

Stuttgart - sferturi

Miami - turul trei

Indian Wells - semifinalista

Qatar Open - semifinalista

Australian Open - finalista

Shenzhen - a câștigat trofeul.

Simona Halep a încheiat sezonul 2018 (nu va mai putea juca din cauza herniei de disc) cu 46 de victorii și 11 înfrângeri.

S-ar putea să te mai intereseze și:

VIDEO WTA a desemnat-o pe Simona Halep "Jucătoarea anului 2018"

PREZENTARE Turneul Campioanelor: Simona Halep, hernia de disc, absența și șansa lui Kiki Bertens - Singapore, la ultimul bal

Turneul Campioanelor: Cum arată cele două grupe ale competiției