Irina-Camelia Begu (55 WTA) a părăsit turneul Premier 5 de la Montreal încă din prima rundă, fiind învinsă de australianca Ashleigh Barty (16 WTA), cap de serie numărul 15, scor 6-3, 1-6, 7-5.

HotNews.roFoto: Hotnews

Irina a condus cu 4-2 în setul decisiv, dar Barty a revenit și și-a adjudecat trei game-uri consecutive, preluând conducerea (5-4). Românca a reușit apoi cu greu să își facă serviciul, salvând și trei mingi de meci ale adversarei. La scorul de 5-5 și 30-0 pentru Barty, jucătoarea noastră a acuzat o accidentare la piciorul stâng și a avut nevoie de intervenția medicului.

Vizibil afectată de accidentare, Irina a reușit să mai salveze o minge de meci, dar a cedat în cele din urmă. A încheiat partida cu o dublă greșeală, australianca obținând calificarea în turul al doilea de la Rogers Cup după două ore și 47 de minute de joc.

În runda următoare, Barty va evolua cu belgianca Alison Van Uytvanck (41 WTA).

Pentru prezența în primul tur de la Rogers Cup, Begu va primi 8.015 dolari şi un punct WTA.

Turneul de la Montreal face parte din categoria Premier 5, se dispută în perioada 6-12 august pe hard și are premii totale în valoare de $2.820.000. Ultima campioană este Elina Svitolina, în timp ce la dublu s-au impus rusoaicele Elena Vesnina și Ekaterina Makarova.