După ce a fost condusă cu 1-0 la seturi, Sorana Cîrstea (54 WTA) a reușit să revină și s-a impus în duelul cu Monica Niculescu (69 WTA), venită din calificări, scor 3-6, 6-4, 6-4. Victoria îi asigură Soranei prezența în turul al doilea de la Rogers Cup, turneu de categorie Premier 5 care se desfășoară la Montreal.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sorana Cîrstea a câștigat după două ore și 12 minute, obținând a doua victorie din acest an în fața Monicăi Niculescu, după cea din primul tur de la Indian Wells, scor 6-2, 6-3. Scorul întâlnirilor directe dintre cele două românce este acum 5-5.

În runda următoare, Sorana o va întâlni pe Venus Williams (14 WTA), cap de serie numărul 13, învingătoare cu 7-5, 6-1 în fața americancei Caroline Dolehide (124 WTA), venită din calificări.

Monica Niculescu nu a mai obținut o victorie pe tabloul principal al unui turneu WTA din luna martie, când o învingea pe Magdalena Rybarikova în turul doi de la Miami. Monica a fost afectată de probleme medicale în ultima perioadă, astfel că de la începutul lunii mai a participat doar la trei turnee, fiind eliminată de fiecare dată în primul tur: la Southsea (ITF), Wimbledon și Rogers Cup.

În calificările de la Rogers Cup, Niculescu le-a învins pe Ekaterina Alexandrova (Rusia, 99 WTA), scor 6-3, 6-3, și pe Dalila Jakupovic (Slovenia, 92 WTA), scor 6-1, 7-6 (0).

Turneul de la Montreal face parte din categoria Premier 5, se dispută în perioada 6-12 august pe hard și are premii totale în valoare de $2.820.000. Ultima campioană este Elina Svitolina, în timp ce la dublu s-au impus rusoaicele Elena Vesnina și Ekaterina Makarova.