Văzut drept unul din jucătorii care i-ar putea stopa supramația lui Rafael Nadal pe zgură, Dominic Thiem a suferit o înfrângere dureroasă împotriva liderului mondial în sferturile de la Monte Carlo. Rafa a zburdat pe teren, a lovit fulgerător cu dreapta sa (a se înțelege forehand) cu atât de mult topspin, a găsit unghiuri incredibile cu backhandul în cross și nu i-a dat nicio șansă mai tânărului său adversar (6-0, 6-2). "Chinul" a durat pentru Dominic 68 de minute...

Rafael Nadal, la Monte Carlo MastersFoto: montecarlotennismasters.com

Cel mai așteptat duel al zilei a fost unul "dezamăgitor" din punctul de vedere al spectatorilor plătitori de bilet. Lumea își dorea să vadă o adevărată bătălie între cel supranumit "regele zgurii" și unul dintre urmașii săi. A rezultat o partidă care a curs într-o singură direcție, cu un Nadal aproape de forma sa maximă pe suprafața favorită.

A fost nevoie de game-ul al zecelea pentru ca Dominic să "apară" pe tabela de pe central (a fost 6-0, 3-0 la un moment dat). Nadal a venit peste adversar ca un adevărat tăvălug, a menținut un ritm amețitor pentru Thiem, iar austriacul a fost transformat în unele momente într-un simplu spectator.

Rafa a întâlnit mingea devreme, nu i-a dat timp adversarului, a "tăiat" terenul (mai ceva ca Zorro) cu forehandul sau cu topspin, în timp ce reverul a fost la cote înalte (deși este arma mai slabă a lui Nadal). Cu toate că s-a străduit și a incercat să îi taie ritmul lui Nadal în mai multe rânduri, Dominic nu a putut opri inevitabilul.

Locul șapte ATP a câștigat doar două game-uri, Nadal fiind superior la toate capitolele (6-2 pentru iberic în disputele cu Thiem).

De știut: A fost pentru a opta oară în carieră când Nadal pierde două sau mai puține game-uri într-un meci la Monte Carlo și prima dată împotriva unui jucător din TOP 10 ATP.

Pentru Rafa urmează un alt super meci, semifinala cu Grigor Dimitrov. Dacă va reuși să câștige turneul de la Monte Carlo (n.r. ar fi pentru a 11-a oară), Nadal își va păstra și prima poziție din clasamentul ATP. În meciurile directe, Nadal îl conduce pe Dimitrov cu 10-1 (singura victorie a bulgarului a venit la Beijing, în 2016).

Rezumatul partidei Nadal vs Thiem:

S-ar putea să te intereseze și:

Începe Masters-ul de la Monte Carlo: Până la titlul al 11-lea, Rafael Nadal s-ar putea întâlni în sferturi cu Novak Djokovic

Clasament titluri pe zgură:

1 Rafael Nadal 53

2 Guillermo Villas 49

3 Thomas Muster 40

4 Bjorn Borg 30

4 Manuel Orantes 30.

Primii zece favoriți de la Monte Carlo:

1 Rafael Nadal

2 Marin Cilic

3 Alexander Zverev

4 Grigor Dimitrov

5 Dominic Thiem

6 David Goffin

7 Lucas Pouille

8 Pablo Carreno Busta

9 Novak Djokovic

10 Diego Schwartzman

Premii și puncte la Monte Carlo:

Turul întâi: € 17.350 și 10 puncte ATP

Turul doi: € 32.135 și 45 de puncte ATP

Turul trei: € 60.945 și 90 de puncte ATP

Sferturi: € 117.375 și 180 de puncte ATP

Semifinale: € 230.830 și 360 de puncte ATP

Finalist: € 458.640 și 600 de puncte ATP

Câștigător: € 935.385 și 1000 de puncte ATP.

  • Va fi ediția cu numărul 112 din istoria turneelor de categorie Masters.
  • Competiția din Principat are premii totale în valoare de €4.872.105. În România, turneul este în direct pe Digisport.