CFR Cluj a învins echipa Petrolul Ploiești, scor 1-0, după ce Istvan Kovacs le-a refuzat două penalty-uri prahovenilor. Prestația arbitrului a fost analizată de Adrian Porumboiu, care vorbește despre relația „centralului” cu gruparea ardeleană.​

Istvan KovacsFoto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

>> CFR Cluj, iertată de două penalty-uri în meciul cu Petrolul - Reacții dure din tabăra „lupilor galbeni”

>> Președintele CFR Cluj, fost arbitru, comentează fazele controversate din meciul cu Petrolul Ploiești

Adrian Porumboiu: „Istvan Kovacs este infatuat. El le știe pe toate, face ce vor mușchii lui”

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Porumboiu (fost arbitru internațional) l-a criticat dur pe Kovacs și a vorbit despre corupția din fotbalul românesc.

„Eu nu pot să mă uit la meciurile arbitrate de Istvan Kovacs. Am vorbit cu duritate ieri (n.r. - luni) de Sebastian Colțescu, dar de acest Istvan Kovacs am vorbit mereu.

Este un arbitru tâlhar! Știu ce spun, ce s-a întâmplat, cum era trimis la înaintare, cum înainte de meciuri stătea la secretarul general al FRF la un meci Astra - FC Vaslui, deci omul era clar în siajul CFR-ului.

Am văzut acum că a ieșit și Balaj să explice faza. Dacă nu aveți nimic cu arbitrii, spuneți, bă, să nu mai greșească!

N-ai de ce să mai faci scandal, pentru că, în afară de ce s-a întâmplat în arbitraj, corupția este peste tot în țara asta. În urmă cu 12 ani, printr-o șpagă de un milion, dată la șeful cancelariei primului ministru, cineva a fost numit direct președinte la o bancă de stat, iar de atunci dă tun după tun. Îi dau și numele, că nu mi-e frică de el, e vorba de Halalai. Vorbim aici de documente, nu de prostii și de vorbe în vânt. Au făcut jaful de pe lume și noi ne luăm de niște arbitri?!

Toți știu, dar nimeni nu mișcă nimic. Ce vreți, să avem fotbalul curat? Asta e România.

Eu nu pot să închid ochii la măgăriile pe care le face Kovacs. E arbitru internațional, dar nu mă uit la meciurile lui. Numai când îl văd cât de îngâmfat e și câte relații a avut cu CFR... Nu-l mai dați, mă, la meciurile CFR-ului! Spun asta de 4-5 ani. Dar l-au dat mai departe. De ăsta (n.r. - Sebastian Colțescu) am zis să nu-l mai dea la FCSB, că sunt și alți arbitri.

Băgați-i, mă, pe ăia tineri! Ăla a dat șpagă și noi zicem că vrem să facem curățenie?! E o societate bolnavă, în care banul și șpaga primează. Istvan a păstrat vechile relații. Le rămâne în ADN treaba asta.

De CFR am mai vorbit. Despre Varga (n.r. Ioan, patronul CFR Cluj) nu am niciun fel de date, dar ce făceau înainte... Ăsta sărbătorea titluri cu șampanie. Când lua șampania era acolo. Nu l-a văzut Mureșan (n.r. Iuliu, fost președinte CFR Cluj) niciodată? Când săreau dopuri la șampanie nu era și Kovacs acolo?

Dacă vreți lucrurile corecte, spuneți ce se întâmplă! Eu mă așteptam ca Istvan și Colțescu să facă asta. E greu să te schimbi când ai anumite legături. Fiecare are câte o amintire plăcută și mai vrea una. Așa și cu arbitrii.

Nu mă deranjează ceva mai tare decât reacția cluburilor. Dacă toată lumea vine și zice că nu a fost penalty vii tu și dai tu niște explicații puerile?! Acum sare Balaj și explică teoria chibritului.

N-am date despre Mladinovici (n.r. Horia, arbitrul VAR de la CFR - Petrolul) cum că ar fi încurcat o echipă, nu pot să-l acuz de ceva ce nu știu. Cu îngâmfatul ăsta de Kovacs nu ai ce să faci.

Noi să fim bucuroși că merge pe pământ și nu e în stratosferă. El ne face o mare cinste și trebuie să-l prețuim. Fii, bă, demn, dacă ești pe lista FIFA! Ai ajuns acolo pentru că arbitrezi bine în campionatul intern.

Eu fac o comparație între ce se întâmplă la o bancă și ce se întâmplă în arbitraj. Kovacs și Colțescu sunt îngerași, îmi retrag cuvintele. Față de ce se întâmplă în societate, pe ăștia îi las în pace și nu mai discut despre ei.

Ei sunt îngerași față de ceilalți din societatea românească. Sunt cei mai cinstiți și cei mai corecți oameni de pe Pământul ăsta.

Kovacs este infatuat și nu ar fi avut nevoie de ajutor din camera VAR. El le știe pe toate, face ce vor mușchii lui. Nu avea ce să facă Mladinovici.

Horia e un om echilibrat, dar dacă îi dai un om ca Istvan Kovacs în treaba asta... Ăștia de la CCA sunt ori tâmpiți, ori rău intenționați. Îl mai delegi pe Kovacs când a ieșit atât scandal, făcut de Becali?” - Adrian Porumboiu, într-un interviu pentru GSP.

În minutul 32 al partidei din Gruia, portarul Răzvan Sava l-a împiedicat pe Alexandru Musi, în timp ce jucătorul Petrolului se îndrepta către minge. În minutul 48, Arlind Ajeti l-a călcat pe gleznă pe Pedro Justiniano.

În urma acestui rezultat, CFR a acumulat 19 puncte și se află pe locul 2 (golaveraj 18-8). De cealaltă parte, Petrolul ocupă locul 5, cu 13 puncte (golaveraj 14-13).

SuperLiga, runda 9:

16 septembrie

UTA Arad - Universitatea Cluj 0-1

Dinamo București - FC U Craiova 1948 0-1

Universitatea Craiova - Sepsi Sfântu Gheorghe 2-1

17 septembrie

Hermannstadt - FC Voluntari 3-1

Oțelul Galați - Rapid București 0-0

Farul Constanța - FCSB 0-1

18 septembrie

Poli Iași - FC Botoșani 1-1

CFR Cluj - Petrolul Ploiești 1-0.

SuperLiga, clasamentul după nouă etape

1. FCSB (15-5 golaveraj) 21 puncte / 8 meciuri

2. CFR Cluj (18-8) 19 / 8

3. Universitatea Craiova (13-8) 17 / 9

4. Rapid București (18-10) 15 / 9

5. Petrolul Ploiești (14-13) 13 / 9

6. Sepsi Sf. Gheorghe (8-4) 12 / 7

7. FC Hermannstadt (13-10) 12 / 8

8. U Craiova 1948 (19-18) 12 / 9

9. Universitatea Cluj (13-17) 10 / 9

10. FC Voluntari (14-21) 10 / 9

11. Farul Constanța (11-15) 9 / 8

12. Oțelul Galați (7-9) 8 / 9

13. Dinamo București (7-16) 8 / 9

14. Poli Iași (9-14) 7 / 8

15. UTA Arad (6-12) 7 / 8

16. FC Botoșani (8-13) 5 / 9.