​Dimineață, sâmbătă, relaxare. Până a apucat lumea să populeze Chatrier-ul, meciul Simonei era deja pe ultima sută de metri (noroc cu îngrijirile medicale primite de Tsurenko). Practic, ziua de tenis de pe central a peste debut. Halep este în optimi după un monolog de 55 de minute (6-2, 6-1).

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai multă lume pe aleile din complex decât pe Chatrier cu puțin timp înainte de a începe meciul. Pe tabela de marcaj pot fi văzute cele două jucătoare la vestiare, ele intră în scurt timp pe arena centrală. Ca și până acum, Halep primește mai multe aplauze, iar de la inelul superior se aude puternic: "Hai, Simonaaaa!"

Statistica spune una și bună: șapte meciuri și tot atâtea victorii pentru jucătoarea noastră, un singur set pierdut (Wimbledon, 2014). Sigur, fiecare meci are povestea lui.

Primul moment de magie

Lesia domină schimbul, o plimbă pe Simona dintr-un colț în altul, dar duelul de lângă plasă îi revine jucătoarei noastre cu un voleu stop minunat: publicul începe să se încălzească. Halep face break-ul, partida începe foarte bine pentru campioana en-titre de la Paris.

Brațul Simonei nu e chiar la ritm de meci, este ușor încordat, iar astfel apare și prima dublă greșeală. Apoi, o eroare neforțată cu forehandul. Lesia are minge de rebreak fără să facă aproape nimic. Mă contrazice acum sportiva din Ucraina: retur direct câștigător, iar echilibrul a fost restabilit (1-1).

Multe erori în debutul de meci: Tsurenko face două duble, iar Halep bifează break-ul la zero. Arena începe să se populeze la pauza de pe impar (2-1). În partea superioară a arenei se intră și după ce game-ul a început, Chatrier-ul e mare, mișcarea nu le deranjează pe cele două combatante. Seria erorilor continuă de partea Lesiei: este 3-1 pentru Halep.

Monologul continuă pe Chatrier: Simona variază, nu trimite de două ori în același loc, are mult topspin în execuție, în timp ce Lesia se sub marea de inexactități din jocul ei: 4-1 după 17 minute. Tsurenko face un semn de nemulțumire către loja sa, dar mai comite o "neforțată" la următorul schimb.

Desprinsă relativ ușor pe tabelă, Simona simte parcă nevoia să dea o mână de ajutor: o ramă, o eroare neforțată, o dublă greșeală. Lesia se impune contra serviciului și rămâne cu șanse în set (4-2).

Da, scurtele se simt din ce în ce mai bine

Din spatele liniei de fund, pe un raliu aspru, Simona inventează o scurtă perfect ascunsă: Lesia se întinde, atinge mingea dar nu o poate ghida peste plasă: Halep strânge pumnul (5-2). Scurtele au început să facă parte tot mai mult din bagajul tehnic al Simonei, ceea ce este foarte bine...

Din tribune se aude "tot așa" după ce Lesia trimite o ramă departe de teren. Nu este foarte multă acțiune pe Chatrier: se joacă într-o singură direcție, iar rezultatul primului set nu miră pe nimeni: 6-2 după 27 de minute.

"Albinuța" e pe tot terenul

Stânga, dreapta, sus, jos, plat, topspin, scurtă - așa a arătat pe scurt un punct câștigat de Simona. Lesia se zbate, dar nu găsește soluții. Limbajul corpului îi trădează neîncrederea, iar publicul încearcă să o ajute cu niște aplauze înainte de serviciu.

Reverul în lungul liniei face tribunele să vibreze: tabela pare să aibă ceva cu Lesia, a rămas încremenită la acel doi, în timp ce fileul este clar în România. Se face 2-0, iar lumea deja se uită pe programul zilei să vadă ce meci va urma pe Chatrier.

Lesia primește îngrijiri medicale la o distanță de 37 de minute de la primul punct. Se mai adună niște minute la totalul partidei (cinci minute a fost întreruperea), iar spectatorii au timp mai mult pentru a intra în arenă: este din categoria win-win.

Tsurenko forțează, dar nimic nu funcționează astăzi pentru ea, nici măcar banda fileului nu este de partea acesteia. Lesia nu reușește să închidă un game de serviciu în care a avut 40-15, iar Simona adună totul în dreptul ei: 5-0. La acest scor, Ion Țiriac părăsește agale Chatrier-ul.

Fată bună, Simona ratează o dreaptă inversă la 0-40, iar Lesia a găsit în sfârșit codul pentru deblocarea tabelei: 5-1. 53 de minute, două mingi de meci.

Tsurenko are o tresărire de orgoliu, dar cam atât. După 55 de minute (dintre care 5 au fost îngrijirile medicale primite de Lesia), Halep dobândește biletul pentru optimi.

Campioana en-titre tocmai a făcut pasul spre a doua săptămână de concurs de la Paris după un meci precum un antrenament de pe terenurile secundare...