​Meciul în sine pare a fi partea cea mai ușoară din viața de sportiv a lui Roger Federer, elvețianul fiind poate unul dintre singurii sportivi din circuit care reușește să facă trei conferințe de presă într-una singură (engleză, franceză și apoi germană).

HotNews.roFoto: Hotnews

Sigur, subiectul conferințelor lui Roger Federer nu este neapărat o noutate în lumea tenisului, însă devine ceva special atunci când ai ocazia să trăiești așa ceva pe viu.

Aglomerație pe holul unde sunt sălile de conferință de la Roland Garros mai ceva precum la votul pentru Europarlamentare. E și normal pe undeva, Federer urma să vorbească după victoria cu Lorenzo Sonego.

Jurnaliști din toate colțurile lumii stau înghesuiți pentru a prinde un colț în încăpere, pentru a-l vedea pe Maestru. Organizatorilor le este greu să blocheze accesul, cererile depășind cu mult capacitatea încăperii.

Și apare, deodată freamătul din sală se topește, iar elvețianul începe să vorbească. Întâi în engleză, iar discursul său este unul precum o poveste. Roger face totul să pară ușor, cuvintele îi vin atât de natural.

Urmează cele în franceză, asta în timp ce jurnaliștii de limbă engleză părăsesc incinta. Parcă se poate respira un pic mai bine.

Odată epuizate întrebările din limba competiției, este rândul celor în germană. Iar ele vin, și vin, în timp ce Roger rămâne la fel de natural.

Federer a reușit să țină practic trei conferințe într-una singură(!), fără să repete neapărat ideile și fără să pară epuizat în fața jurnaliștilor tot mai curioși.

Reprezentantul ATP din sală se vede nevoit la un moment dat să curmeze șirul întrebărilor - da, e suficient, până la urmă la alți jucători s-ar fi terminat de ceva timp conferința oricum.

Cu un aer lejer, Federer trece pe lângă noi ce prezenți în sală, dă din cap la fiecare în parte și iese spre...o altă sesiune de interviuri la televiziuni.

La ieșire, sprijinită de perete aștepta cuminte Belinda Bencic (victorioasă după meciul cu Ponchet, 6-1, 6-4). Exclamația acesteia sintetizează perfect ceea ce Roger tocmai făcuse mai devreme: "Uite câtă lume a ieșit din sală"...

S-ar putea să te intereseze și: