​Simona Halep s-a antrenat pe terenul 12 din complexul de la Roland Garros cu tribunele pline, așa cum era de așteptat fiind prezenți mulți români dornici să o urmărească pe viu fie și la un antrenament. În plină zi de alegeri, salutul zilei de duminică în incintă a fost: "ai votat?".

Simona Halep, la antrenamentFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Aryna Sabalenka și strigătele care se auzeau de la două terenuri distanță

Ajuns pe Terenul 12 cu câteva minute înainte de ora 12 (la care era programat antrenamentul Simonei), am avut ocazia să văd partea finală a antrenamentului efectuat de Aryna Sabalenka. Sesiunea de pregătire a sportivei din Belarus putea fi însă auzită fără mari probleme și de la două terenuri distanță. Persoană cu multă energie, Aryna le-a atras atenția până și spectatorilor din arena învecinată, una unde juca în primul tur Ernests Gulbis.

Simona 2 în 1

Intrată pe teren cu vreo două minute întârziere față de ora oficială, Simona a început antrenamentul (așa cum se obișnuiește) cu lovituri moi, de acomodare la efort.

Pe măsură ce s-a intrat mai bine în antrenament, Halep a mărit ritmul, a accelarat execuțiile și a intrat în zona de "meci oficial". Simona a părut, cel puțin în prima parte a pregătirii, că este , precum la oferte: și jucătoare și antrenoare. De ce spun acest lucru? Pentru că ea a fost cea care i-a dirijat pe cei din jur în funcție de loviturile pe care dorea să le exerseze.

Spre exemplu, am proaspăt în memorie primul antrenament al Simonei pe care l-am văzut în urmă cu un an de zile la Paris. Atunci, Darren Cahill era cel care ce să se repete, în timp ce Simona intervenea cu unele sfaturi.

Scurtele, marea provocare pentru acest an?

Pe lângă exersarea loviturilor cum ar fi forehand-ul în cross (mai mult lung decât scurt), reverul în cross și backhand-ul în lungul liniei, Simona a insistat pe durata întregii sesiuni de antrenament pe "scurte".

A încercat să trimită scurte din aproape toate pozițiile, atât din defensivă, cât și din poziții avansate. Și i-au ieșit câteva foarte bine, ea primind la un moment dat laude din partea lui Daniel Dobre.

Ruperile de ritm ar putea să o ajute pe Halep să economisească energie în timpul meciurilor și să le scoată pe adversare din zona de confort din spatele baseline-ului. Rămâne de văzut cât va folosi acest procedeu în meciurile viitoare.

Sparring-partner-ul vorbitor doar de franceză?

Simona s-a pregătit alături de un jucător dat de organizatori. Dialogul dintre cele două părți nu a fost neapărat la cel mai înalt nivel, Halep cerând chiar la un moment dat ajutorul lui Daniel Dobre pentru a-i spune acestuia unde și cum să trimită (vorbitor, din câte se pare, doar de franceză).

Răcoare la Paris, Simona a îmbrăcat un al doilea tricou

Vremea este una ușor schimbătoare la Paris, temperatura fiind departe de ceea ce era, spre exemplu, în urmă cu un an de zile (desigur, până la acest moment).

După ce în prima parte a antrenamentului s-a pregătit într-un tricou normal, Simona a fost nevoită să mai pună ceva pe ea, de această dată un tricou mai lung.

Ai votat?

Mulți români în complex la Paris, și mai mulți în fața Ambasadei României din capitala Franței. Pe alocuri, tradiționalul a fost înlocuit cu mai de sezonul

Pe lângă obișnuiții Teo Cercel și Daniel Dobre, la antrenamentul Simonei a participat și Virginia Ruzici. Halep a oferit un singur autograf (unei fetițe care a venit până pe teren înainte de startul antrenamentului), iar după ședința de pregătire a părăsit Terenul 12 fără să se mai oprească în dreptul celor doritori de selfie-uri sau autografe.

Fotografii realizate cu noul Huawei P30 Pro de la evoMAG.ro