Rapid - Universitatea Craiova, meci contând pentru etapa a 7-a a play-off-ului din campionatul României, este programat, luni, 29 aprilie, de la ora 20:30, pe Stadionul Giuleşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rapid îşi joacă ultima şansă la un loc de Europa în faţa celor de la Universitatea Craiova, care au nevoie, la rândul lor, de un rezultat bun pentru a nu pierde contactul cu podiumul, în partida care încheie etapa a 7-a a play-off-ului din SuperLiga.

Rapid are 29 de puncte, cu cinci mai puţine decât Universitatea Craiova, cu care îşi dispută una dintre cele două poziţii de Conference League, şi vine după un rezultat de egalitate înregistrat în etapa precedentă, scor 2-2 în deplasare cu FCSB (s-a jucat pe Arena Naţională), care a pus capăt unei serii de cinci înfrângeri consecutive (este singura echipă fără victorie în play-off).

Echipa antrenată acum de Bogdan Lobonţ a pierdut toate cele trei meciuri disputate acasă în acest play-off, 1-2 cu Farul, 1-4 cu CFR Cluj şi 0-1 cu Sepsi (în sezonul regulat a bifat 10 succese, două remize şi trei eşecuri pe teren propriu), iar golgheterul giuleştenilor este Albion Rrahmani, cu 17 reuşite în SuperLiga.

Atenţie, Rapid este echipa cu cele mai multe goluri încasate în play-off, 14 în şase etape!

Universitatea Craiova are 34 de puncte, fiind la unul singur în urma celor de la Farul, care au jucat deja în această rundă, şi vine după trei victorii şi trei înfrângeri înregistrate în play-off, iar în etapa precedentă a pierdut pe teren propriu în faţa lui CFR Cluj, scor 0-1.

Echipa antrenată acum de Costel Gâlcă a câştigat de două ori, 2-1 cu CFR Cluj şi 3-1 cu Sepsi, şi a pierdut o dată, 0-2 cu FCSB, în partidele disputate în deplasare în acest play-off (în sezonul regulat a bifat şase succese, cinci remize şi patru eşecuri pe terenuri străine), iar cel mai bun marcator al oltenilor în campionat este Alexandru Mitriţă, cu 13 goluri.

De menţionat că Universitatea Craiova a obţinut patru victorii în ultimele cinci deplasări din SuperLiga!

În cele două meciuri directe din sezonul regulat, Rapid s-a impus în tur, pe teren propriu, cu 2-0 (Funsho Bamgboye 36, Borja Valle 80), pentru ca în retur, în Bănie, să se consemneze un egal, 1-1 (Mitriţă 30 / Hromada 40); Universitatea Craiova s-a impus, în schimb, în play-off, acasă, scor 2-1 (Baiaram 59, Mitriţă 66p / Funsho Bamgboye 48).

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Rapid - Universitatea Craiova.

Rapid - Universitatea Craiova 1X

Cotă 1,42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol