Dan Hennessey a anunțat că va renunța la funcția de crainic de ring, după ce a anunțat greșit câștigătoarea la finalul meciului pentru titlul WBA la categoria cocoș.

Manusa de boxFoto: karolekarol / Alamy / Alamy / Profimedia

Crainicul a anunțat greșit câștigătoarea la meciul dintre Nina Hughes și Cherneka Johnson

Duminică, la Perth (Australia), Hennessey a anunțat că duelul a fost câștigat de Nina Hughes, care și-ar fi păstrat astfel titlul. După câteva momente de confuzie, crainicul le-a chemat pe luptătoare la mijlocul ringului și a corectat greșeala: învingătoare era de fapt Cherneka Johnson.

Inițial, Hennessey și-a cerut scuze pe pagina sa de Facebook, spunând că a fost „distrus” de eroare, iar marți a precizat că va mai fi maestru de ceremonii o singură dată.

„Vă mulțumesc tuturor pentru cuvintele frumoase. Din păcate, reacția la nivel mondial este absolut incredibilă și îmi afectează atât de grav sănătatea mintală încât voi mai fi prezent la un singur spectacol.

Voi face acest lucru pentru că încă sunt un om de cuvânt... Iubesc și voi păstra legătura cu toți prietenii mei din întreaga lume. Vă mulțumesc. Nu mai sunt sacul de box al lumii. Am terminat” - Dan Hennessey.