Tottenham - Arsenal, meci contând pentru etapa a 35-a din campionatul Angliei, este programat, duminică, 28 aprilie, de la ora 16:00, pe Tottenham Hotspur Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Tottenham, care păstrează şanse mari de a intra în Top 4 şi a prinde o poziţie de Liga Campionilor, şi Arsenal, aflată în lupta pentru titlu, se confruntă într-un nou episod din North London Derby, de data aceasta în etapa 35-a din Premier League.

Tottenham ocupă locul 5, cu 60 de puncte (mai are însă două restanţe), şi vine după două victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri înregistrate în ultimele cinci partide jucate în campionat, iar în etapa precedentă a pierdut pe terenul celor de la Newcastle, scor 0-4.

Radu Drăguşin, internaţionalul român al lui Tottenham, nu a jucat deloc în ultimele trei meciuri ale echipei sale, fiind doar rezervă, şi a adunat până acum şase prezenţe în Premier League, dintre care două ca titular, (în ambele a fost şi integralist).

În partidele disputate acasă în această ediţie din Premier League, echipa lui Ange Postecoglou a bifat 12 succese şi patru eşecuri (este singura care nu a avut nici o remiză pe teren propriu), înregistrând 12 victorii și 4 înfrângeri, iar cel mai bun marcator al echipei în campionat este Heung-Min Son, cu 15 goluri.

Arsenal este lider, cu 77 de puncte, cu unul peste Manchester City (care mai are o restanţă), şi vine după patru victorii şi o înfrângere în ultimele cinci partide disputate în campionat, iar în cea mai recentă dintre ele s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Chelsea, scor 5-0 (în ultimele 14 etape a suferit doar o înfrângere, 0-2 cu Aston Villa, în rest a câştigat de 12 victorii şi a făcut un egal).

În acest interval, Arsenal a fost eliminată în sferturile de finală din Champions League, după 2-2 acasă şi 0-1 în deplasare cu Bayern Munchen.

Echipa lui Mikel Arteta este pe primul loc şi într-o ierarhie a meciurilor disputate în deplasare în acest campionat, cu 11 succese, trei remize şi trei eşecuri, iar golgheterul „tunarilor” este Bukayo Saka, cu 14 reuşite în Premier League (Arsenal are cel mai bun atac şi cea mai bună apărare din Anglia).

În partida din tur, disputată pe 24 septembrie 2023, Arsenal şi Tottenham au remizat pe Emirates Stadium, scor 2-2, după golurile marcate de Romero (26a) şi Saka (54p), respectiv, Son (42, 55).

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Tottenham - Arsenal.

Tottenham - Arsenal
X2
Cotă
1,25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol