Bronny James a primit undă verde din punct de vedere medical pentru a fi recrutat în NBA, deși fiul starului LeBron James a suferit un stop cardiac în urmă cu zece luni, informează ESPN.

Bronny si LeBron JamesFoto: Alex Bierens de Haan / AFP / Profimedia

Bronny James, apt din punct de vedere medical pentru a juca în NBA

Un grup de medici din NBA a evaluat și aprobat cererea lui Bronny James de a participa la concursul de recrutare care va avea loc săptămâna aceasta în Chicago.

În iulie 2023, Bronny James (fiul cel mare al lui LeBron James) a suferit un stop cardiac în timpul unui antrenament al echipei de baschet a Universitații din California de Sud.

Bronny s-a prăbuşit pe teren înainte de a fi dus la spital, unde medicii au descoperit ulterior că suferea de o afecțiune cardiacă congenitală. El a fost supus ulterior unei intervenții pentru a remedia acest defect și a revenit pe teren în data de 10 decembrie.

În 25 de meciuri jucate pentru USC Trojans, Bronny (1,95m) a avut o medie de 19,3 minute jucate, 4,8 puncte, 2,8 recuperări și 2,1 pase decisive.

Bronny James a anunțat la începutul lunii aprilie că dorește să ia parte la draftul din 26-27 iunie. Jucătorul trebuie să ia o decizie până pe 29 mai (are ca opțiune și revenirea la baschetul universitar).