Voluntari - U Cluj, meci contând pentru etapa a 30-a din campionatul României, este programat, vineri, 8 martie, de la ora 20:00, pe Stadionul Anghel Iordănescu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 4, Orange Sport 4 şi Prima Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

U Cluj este foarte aproape de o calificare în premieră în play-off şi are nevoie de o victorie pe terenul celor de la Voluntari pentru a nu mai depinde de celelalte rezultate ale etapei a 30-a din SuperLiga, ultima din sezonul regulat.

Voluntari este pe locul 14 (de baraj), cu 27 de puncte, cu unul singur peste poziţiile retrogradabile şi la patru de ultimul loc care asigură menţinerea în SuperLiga, şi vine după un rezultat de egalitate şi patru înfrângeri înregistrate în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut în deplasare, cu Sepsi, scor 0-4.

În acest moment, ilfovenii au ajuns la zece etape fără victorie, iar de la instalarea lui Nicolae Dică pe banca tehnică au acumulat doar două puncte în şase meciuri. De menţionat că Voluntari are a doua cea mai slabă apărare din campionat, cu 49 de goluri încasate; doar ultima clasată Botoşani, a primit mai multe, 52!

În partidele disputate în actuala stagiune din SuperLiga pe teren propriu, Voluntari a bifat trei succese, patru remize şi şapte eşecuri, iar cei mai buni marcatori ai echipei sunt Adam Nemec şi Andrei Dumiter, fiecare cu câte şase goluri în campionat.

U Cluj ocupă locul 6 (de play-off), cu 41 de puncte, cu unul peste Sepsi (joacă în deplasare cu Petrolul), Hermannstadt (joacă în deplasare cu CFR Cluj) şi UTA (joacă în deplasare cu Dinamo), şi va rămâne în Top 6 cu o victorie, dar şi în cazul unui egal sau chiar al unei înfrângeri (în cazul ultimelor două variante va depinde de jocul rezultatelor).

Echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabăi vine după două victorii şi trei rezultate de egalitate în ultimele cinci etape din SuperLiga, iar în runda precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Botoşani, scor 2-0 (al doilea succes consecutiv după cel cu Farul, tot de acasă, scor 1-0).

U Cluj este una dintre echipele redutabile în deplasare, de unde a adus în acest campionat 22 de puncte (doar FCSB - 31 şi Rapid - 23 au strâns mai multe), după cinci succese, şapte remize şi două eşecuri, iar golgheterul echipei este Dan Nistor, cu 11 reuşite în SuperLiga.

În meciul din tur, disputat pe 5 noiembrie 2023, Voluntari s-a impus pe terenul celor de la U Cluj cu 2-1, după golurile marcate de Nemec (31) şi Dumiter (61), respectiv, I. Stoica (12), deşi a jucat cu un om în minus după eliminarea lui Carnat (67).

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Voluntari - U Cluj.

Voluntari - U Cluj


X2
Cotă

1,33

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol