Napoli - Barcelona, meci contând pentru prima manşă a optimilor de finală din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 21 februarie, de la ora 22:00, pe Stadio San Paolo, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Napoli şi Barcelona, două echipe cu probleme în campionatele interne, se întâlnesc într-una dintre cele mai echilibrate „duble” ale optimilor de finală din Champions League (returul se joacă pe 12 martie).

Napoli s-a calificat în această fază a competiţiei după ce s-a clasat pe locul 2 în Grupa C, în care a obţinut următoarele rezultate: 2-1 (d) şi 2-0 (a) cu Braga, 2-3 (a) şi 2-4 (d) cu Real Madrid, 1-0 (d) şi 1-1 (a) cu Union Berlin.

În Serie A, echipa antrenată de Francesco Calzona, care tocmai l-a înlocuit pe Walter Mazzarri şi se află la debut pe banca napoletanilor (este şi selecţioner al Slovaciei din 2022, pe care a calificat-o la Euro 2024), ocupă locul 9 după 25 de etape, cu 36 de puncte, la nouă distanţă de poziţiile de Champions League, iar în cel mai recent meci oficial a terminat la egalitate, pe teren propriu, în campionat, scor 1-1 cu Genoa.

Cea mai mare performanţă a lui Napoli în Liga Campionilor este sfertul de finală disputat chiar în ediţia precedentă, 2022-2023, când a fost eliminată de Milan, 0-1 în deplasare, în tur, şi 1-1 acasă, în retur.

Barcelona s-a calificat în optimile de finală din Champions League după ce a câştigat Grupa H, în care a obţinut următoarele rezultate: 5-0 (a) şi 2-3 (d) cu Antwerp, 1-0 (d) şi 2-1 (a) cu Porto, 2-1 (a) şi 0-1 (d) cu Şahtior Doneţk.

În La Liga, echipa antrenată de Xavi Hernandez, care şi-a anuţat plecarea la finalul acestui sezon, este pe locul 3 după 25 de etape, cu 54 de puncte, la opt în urma liderului Real Madrid, iar în cea mai recentă partidă oficială s-a impus în campionat, în deplasare, scor 2-1 cu Celta Vigo.

Barcelona a cucerit de cinci ori trofeul Champions League, ultima oară în 2015, după 3-1 într-o finală cu Juventus disputată la Berlin, şi a mai pierdut de alte trei ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 1994 (scor 0-4 cu Milan la Atena).

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în optimile de finală ale ediţiei 2021-2022 din Europa League, când au remizat în tur, în Spania, scor 1-1, pentru ca Barcelona să se impună în faţa lui Napoli în retur, în Italia, cu 4-2.

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Napoli - Barcelona.

Napoli - Barcelona
X2
Cotă
1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol