Rouen - Monaco, meci contând pentru optimile de finală din Cupa Franţei, este programat, joi, 8 februarie, de la ora 21:45, pe Stade Robert Diochon din Le Petit-Quevilly, şi va fi transmis în direct pe platforma online AntenaPLAY.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rouen, echipă semi-profesionistă din National 1 (liga a treia), şi Monaco, grupare din Ligue 1, se întâlnesc într-una dintre cele mai dezechilibrate partide ale optimilor de finală din Coupe de France (se joacă o singură manşă).

Rouen a ajuns în această fază a competiţiei după ce a trecut în tururile preliminarii de Stade Pontivyen (liga a cincea), scor 2-1, şi de GSI Pontivy (liga a cincea), scor 1-0, de fiecare dată în deplasare, pentru ca în primul tur din faza finală să o elimine pe Louhans-Cuiseaux (liga a cincea), scor 2-0 în deplasare, iar în 16-imile de finală să treacă pe teren propriu de Toulouse, echipă din Ligue 1, scor 3-3 după 90 de minute, 12-11 la penalty-uri (nu se dispută prelungiri).

Echipa antrenată de Arnaud Margueritte şi Sarafoule Mendy (ambii sunt antrenori principali), care a promovat în vara anului trecut în National 1 (liga a treia), este pe locul 7 în campionat după 19 etape, cu 25 de puncte (are un meci mai puţin disputat), şi vine după o înfrângere pe teren propriu, scor 1-2 cu Versaille.

Rouen a ajus o singură dată în finala Cupei Franţei, în 1925, când a pierdut în faţa lui CASG Paris (o echipă desfiinţată în 1951), 1-1 în primul meci şi 2-3 la rejucare.

Monaco a început actuala ediţie din Coupe de France în primul tur din faza finală, în care a trecut de Lens, 2-2 după 90 de minute şi 6-5 la penalty-uri (nu se dispută prelungiri), iar în 16-imile de finală a eliminat-o pe Rodez, echipă din Ligue 2 (liga a doua), scor 3-1, ambele partide fiind disputate în deplasare.

În Ligue 1, echipa antrenată de Adolf Hutter ocupă locul 5 după 20 de etape, cu 35 de puncte, la 12 distanţă de liderul Paris Saint Germain şi la doar unul de Brest, care e pe 3, ultima poziţie de Champions League, şi vine după o remiză pe teren propriu, scor 1-1 cu Le Havre.

Monaco are în palmares cinci trofee Coupe de France, ultimul fiind cucerit în 1991, după o finală cu Marseille, scor 1-0, şi a mai pierdut de alte cinci ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2021 (0-2 cu Paris Saint Germain).

Rouen şi Monaco nu s-au mai întâlnit niciodată, astfel că acesta va fi primul meci direct dintre cele două echipe.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Rouen - Monaco.

Rouen - Monaco


2
Cotă

1,30

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol