Rangers - Aberdeen, meci contând pentru etapa a 25-a din campionatul Scoţiei, este programat, marţi, 6 februarie, de la ora 22:00, pe Ibrox Park din Glasgow, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rangers, care luptă cu şanse mari pentru un nou titlu de campioană, porneşte favorită în faţa lui Aberdeen, care nu-şi propune mai mult decât accederea în play-off, într-una dintre cele mai dezechilibrate partide ale etapei a 25-a din Scottish Premier League.

Rangers este pe locul 2, cu 55 de puncte după 23 de partide, cu trei mai puţine decât liderul Celtic, care a jucat însă 24 de meciuri, şi vine după patru victorii şi o înfrângere în ultimile cinci etape din campionat, iar în runda precedentă s-a impus acasă, scor 3-0 cu Livingston.

În acest interval, echipa lui Philippe Clement s-a calificat în optimile de finală din Scottish Cup (Cupa Scoţiei), după ce a trecut în deplasare de Dumbarton, echipă din Scottish League Two (liga a patra), scor 4-1.

În meciurile disputate acasă în acest campionat, Rangers a înregistrat nouă succese şi două eşecuri, iar golgheterii echipei sunt James Tavernier şi Abdallah Sima, fiecare cu câte 10 reuşite în Scottish Premiership.

Aberdeen ocupă locul 8, cu 25 de puncte, după 22 de meciuri, la un singur punct distanţă de poziţiile de play-off (primele şase locuri), şi vine după o victorie, trei rezultate de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a remizat acasă cu Celtic, scor 1-1.

La rândul ei, şi echipa antrenată de interimarul Peter Leven (după demiterea lui Barry Robson) a evoluat în această perioadă în Scottish Cup (Cupa Scoţiei), reuşind să treacă în deplasare, în 16-imile de finală, de Clyde, echipă din Scottish League Two (liga a patra), scor 2-0.

În partidele disputate în deplasare în actuala ediţie din Scottish Premiership, Aberdeen a bifat trei succese, trei egaluri şi cinci eşecuri, iar cel mai bun marcator al echipei este Bojan Mioveski, cu 12 goluri în campionat.

În această ediţie de campionat, cele două echipe s-au întâlnit deja de două ori: Aberdeen s-a impus în deplasare în faţa lui Rangers pe 30 septembrie 2023 (etapa a 7-a) cu 3-1, pentru ca, pe teren propriu, să nu reuşească decât un egal, pe 26 noiembrie 2023 (etapa a 14-a), scor 1-1; a mai fost un meci, finala Scottish League Cup (Cupa Ligii Scoţiei), pe 17 decembrie 2023, pe Hampden Park din Glasgow, Rangers - Aberdeen 1-0.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Rangers - Aberdeen.

Rangers - Aberdeen 1

Cotă 1,30


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol