Atletico Madrid - Sevilla, meci contând pentru sferturile de finală din Cupa Spaniei, este programat, joi, 25 ianuarie, de la ora 22:00, pe Civitas Metropolitano, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Atletico Madrid porneşte ca mare favorită în partida cu Sevilla, ultimul sfert de finală din Copa del Rey (se joacă o singură manşă), mai ales dacă ţinem seama de parcursul diametral opus al celor două echipe în sezonul 2023-2024.

Atletico Madrid a intrat în competiţie direct în 16-imile de finală, privilegiu acordat echipelor care participă la Supercupa Spaniei, fază în care a trecut în deplasare de Lugo (liga a treia), scor 3-1, pentru ca în optimile de finală să se impună în meciul-şoc cu Real Madrid, de pe teren propriu, scor 4-2 după prelungiri (a fost 2-2 după 90 de minute).

În LaLiga, echipa antrenată de Diego Simeone este pe locul 4 după 21 de etape, cu 41 de puncte (are un meci mai puţin disputat), la nouă în urma liderului Girona, şi vine după o victorie în campionat, obţinută pe terenul celor de la Granada, scor 1-0.

Atletico Madrid a câştigat de 10 ori Cupa Spaniei, ultima oară în 2013, după o finală cu Real Madrid, scor 2-1, şi a pierdut de alte nouă ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2010 (scor 0-2 cu Sevilla).

Sevilla a trecut în primul tur de Quintanar (liga a şasea), scor 3-0, în turul al doilea de Astorga (liga a cincea), scor 2-0, în 16-imile de finală de Ferrol (liga a doua), scor 2-1, şi în optimile de finală de Getafe, scor 3-1, în condiţiile în care a jucat toate meciurile în deplasare.

Echipa antrenată de Quique Sanchez Flores ocupă locul 17 în campionat după 21 de etape, cu 16 puncte, unul singur în plus peste poziţiile retrogradabile, şi vine după o înfrângere categorică în LaLiga, 1-5 în deplasare cu Girona.

Sevilla s-a impus de cinci ori în Copa del Rey, ultima oară în 2010, după o finală cu Atletico Madrid, scor 2-0, şi a pierdut de patru ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2018 (0-5 cu Barcelona).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în actuala stagiune din LaLiga, pe 23 decembrie 2023, când Atletico Madrid s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Sevilla cu 1-0, graţie golului marcat de M. Llorente (46).

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Atletico Madrid - Sevilla.

Atletico Madrid - Sevilla


1
Cotă

1,50

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol