Suspendat pe o perioadă de 10 luni de Federația Italiană pentru pariuri, Sandro Tonali a primit o nouă pedeapsă, de această dată din partea Federației Engleze de Fotbal, după ce a încălcat de 50 de ori regulamentul privind pariurile.

Sandro TonaliFoto: Nigel Keene/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sandro Tonali a mai primit o pedeapsă de două luni cu suspendare din partea Federației Engleze de Fotbal

Problemele lui Sandro Tonali nu s-au încheiat, deși a fost suspendat pentru zece luni de FIGC pentru pariuri ilegale.

Federația Engleză de Fotbal a descoperit că fotbalistul lui Newcastle a pariat de 50 de ori între 12 august și 12 octombrie 2023, în cele două luni de la transferul în Anglia și până la suspendare, scrie Gazzetta Dello Sport.

Ancheta Federației din Albion a început după încheierea celei italiene, care a dus la suspendarea internaționalului italian până la data de 27 august 2024.

Comunicatul FA nu precizează dacă mijlocașul a pariat pe meciurile echipei sale, limitându-se la noțiunea de „meciuri de fotbal”.

Tonali a venit la Newcastle pe 3 iulie 2023 de la AC Milan în schimbul sumei de 64 de milioane de euro, ceea ce face din el cel mai scump jucător italian din istorie.

Tonali a recunoscut că a încălcat regulile FA referitoare la pariuri sportive între 12 august 2023 şi 12 octombrie 2023, a anunţat joi un comunicat al federaţiei engleze.

Sandro Tonali a primit joi o sancţiune de două luni, cu suspendare. Internaţionalul italian va sta pe tuşă în cazul comiterii unor noi abateri.

Sancţiunea dictată joi împotriva lui Tonali va fi ridicată „la sfârşitul sezonului 2024/2025” dacă jucătorul nu va recidiva până atunci, potrivit unui purtător de cuvânt al FA.

Mijlocaşul va trebui de asemenea să plătească o amendă de 20.000 de lire sterline.