Las Palmas - Barcelona, meci contând pentru etapa a 19-a din campionatul Spaniei, este programat, joi, 4 ianuarie, de la ora 22:30, pe Estadio Gran Canaria, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Barcelona, campioana en-titre, pare să fi pierdut deja contactul cu marea rivală Real Madrid şi are o misiune dificilă pe terenul revelaţiei Las Palmas, o echipă nou promovată, dar cu un parcurs foarte bun, într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 19-a din LaLiga.

Las Palmas este pe locul 10, cu 25 de puncte, departe de zona retrogradabilă, şi vine după două victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut în deplasare cu Athletic Bilbao, scor 0-1.

Echipa antrenată de Garcia Pimienta, revenită în LaLiga după cinci ani, s-a calificat în acest interval de timp şi în 16-imile de finală din Copa del Rey (Cupa Spaniei), după ce s-a impus cu 2-1 pe terenul celor de la Tudelano, o echipă care activează în Segunda Federacion (liga a patra).

Insularii au înregistrat patru succese, trei remize şi un eşec în partidele disputate pe teren propriu în acest campionat, iar golgheterul echipei este Kirian Rodriguez, cu trei reuşite în LaLiga.

Barcelona se află în zona poziţiilor de Champions League, cu 38 de puncte, dar distanţa faţă de Real Madrid este tot mai mare, în condiţiile în care catalanii au bifat două victorii, două remize şi o înfrângere în ultimele cinci partide din LaLiga, iar în etapa precedentă s-au impus, acasă, în faţa celor de la Almeria, scor 3-2.

În această perioadă, echipa antrenată de Xavi Hernandez a câştigat Grupa H din Liga Campionilor, chiar dacă a pierdut ultimul meci, 2-3 în deplasare cu Antwerp, şi a cedat într-un amical disputat la Dallas, Texas (SUA) în faţa mexicanilor de la Club America, scor 2-3.

În meciurile jucate în deplasare în actuala stagiune din LaLiga, catalanii sunt neînvinşi şi au înregistrat trei succese şi cinci egaluri, iar cel mai bun marcator al echipei în campionat este Robert Lewandowski, cu opt goluri.

Cele două echipe se întâlnesc pentru prima oară după şase ani, iar ultima victorie a lui Las Palamas în faţa celor de la Barcelona datează din 1991, 1-0 în Copa del Rey (în sezonul 2017-2018 din LaLiga, Barcelona s-a impus în faţa lui Las Palmas în tur, acasă, cu 3-0, pentru ca, în retur, cele două echipe să termine la egalitate, scor 1-1).

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Las Palmas - Barcelona.

Las Palmas - Barcelona

2
Cotă

1,57

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol