Fulham - Arsenal, meci contând pentru etapa a 20-a din campionatul Angliei, este programat, duminică, 31 decembrie, de la ora 16:00, pe Craven Cottage din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Arsenal este cotată cu prima şansă în faţa lui Fulham, într-un nou derby londonez al etapei a 20-a din Premier League, într-un moment în care ambele echipe vin după o săptămână dezamăgitoare, în care n-au obţinut niciun punct.

Fulham este pe locul 13, cu 21 de puncte, destul de aproape de zona retrogradabilă, şi vine după trei înfrângeri consecutive în campionat, eşecuri înregistrate însă după două victorii la scor, ambele cu 5-0 pe teren propriu, cu Nottingham şi, respectiv, cu West Ham United, iar în etapa precedentă a pierdut pe terenul celor de la Bournemouth, scor 0-3.

Singurul rezultat pozitiv al echipei lui Marco Silva în ultima lună a fost calificarea în semifinalele din EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), obţinută în deplasare, cu Everton, 1-1 după 90 de minute şi 7-6 la penalty-uri (nu s-au disputat prelungiri), urmând să joace pentru un loc în ultimul act al competiţiei, de data aceasta în dublă manşă, cu Liverpool (celălalt duel este Chelsea - Middlesbrough).

Fulham are cinci victorii şi patru înfrângeri în partidele disputate în acest campionat pe teren propriu, iar golgheterii echipei sunt Willian şi Raul Jimenez, fiecare cu câte patru reuşite în Premier League.

Arsenal a căzut pe locul 4, cu 40 de puncte, fiind depăşită de Liverpool, Aston Villa şi Manchester City (ultimele două au jucat deja în această rundă, dar „cetăţenii” au şi ei un meci mai puţin disputat), şi vine după două victorii, un rezultat de egalitate şi două eşecuri în ultimele cinci partide din Premier League, iar în etapa precedentă a pierdut şefia clasamentului după 0-2 acasă cu West Ham United.

În acest interval de timp, echipa lui Mikel Arteta, care va reveni, fie şi provizoriu, pe locul 1 în cazul unei victorii cu Fulham, s-a calificat în optimile de finală din Champions League, după ce a câştigat Grupa B a competiţiei, chiar dacă a remizat în ultimul meci, în deplasare, cu Eindhoven, scor 1-1.

Arsenal a avut prestaţii bune în meciurile jucate în deplasare în acest sezon din Premier League, unde a înregistrat cinci succese, două remize şi două eşecuri, iar iar cei mai buni marcatori ai echipei sunt Bukayo Saka şi Eddie Nketiah, fiecare cu câte cinci goluri în campionat.

În meciul din tur, disputat pe 26 august, Arsenal a remizat cu Fulham pe teren propriu, scor 2-2, după golurile marcate de Saka (70p) şi Nketiah (72), respectiv, Pereira (1) şi Palhinha (87).

Superbet oferă cota 1,18 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Fulham - Arsenal.

Fulham - Arsenal
X2
Cotă
1,18

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol