Genoa - Inter, meci contând pentru etapa a 18-a din campionatul Italiei, este programat, vineri, 29 decembrie, de la ora 21:45, pe Stadio Luigi Ferraris, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Genoa, aflată într-un moment bun, şi Inter, liderul detaşat al campionatului, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 18-a din Serie A, ultima din 2023.

Genoa este pe locul 13, cu 19 puncte, cu şase peste poziţiile retrogradabile (este nou-promovata cel mai bine clasată), şi vine după o victorie imensă obţinută pe terenul celor de la Sassuolo, scor 2-1, singura din ultimele cinci etape de campionat, pe lângă două rezultate de egalitate şi două înfrângeri.

În acest interval de timp, echipa antrenată de Alberto Gilardino a fost eliminată din Cupa Italiei, în 16-imile de finală, după ce a pierdut, în deplasare, cu Lazio, scor 0-1.

Genoa are trei succese, trei remize şi două înfrângeri în meciurile disputate în acest campionat pe teren propriu, iar golgheterul echipei este Albert Gudmundsson, cu şapte reuşite în Serie A.

Radu Drăguşin este anunţat titular pentru Genoa (a fost integralist în toate cele 17 etape de până acum şi are un gol şi o pasă decisivă), în timp ce George Puşcaş va fi rezervă (are opt prezenţe în campionat, una singură ca titular, în care a fost integralist, dar nu a marcat deloc).

Inter ocupă locul 1, cu 44 de puncte, patru peste Juventus şi 11 peste Milan, şi vine după patru victorii şi o remiză în ultimele cinci meciuri din Serie A, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu, în faţa lui Lecce, cu 2-0.

În această perioadă, echipa antrenată de Simone Inzaghi a ratat calificarea în optimile de finală ale Cupei Italiei, după 1-2 acasă cu Bologna, dar a acces în optimile de finală din Champions League, după ce a remizat pe San Siro cu Real Sociedad, scor 0-0, în ultimul meci din Grupa D, în care a terminat pe locul 2.

Inter este singura echipă din Seria A care nu a pierdut deloc în deplasare în actualul sezon, având şapte victorii şi un egal, iar cel mai bun marcator al echipei şi al campionatului este Lautaro Martinez, cu 15 goluri.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia 2020-2021 din Serie A, când Inter s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Genoa, în tur, cu 4-0, pentru ca, în retur, rezultatul să fie egal, 0-0.

Superbet oferă cota 1,62 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Genoa - Inter.

Genoa - Inter

2
Cotă

1,62

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol