Fuchse - Dinamo, meci contând pentru etapa a 3-a a grupei G din Liga Europeană, este programat, marţi, 14 noiembrie, de la ora 21:45, la Max-Schmeling-Halle din Berlin, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de handbalFoto: George Tsartsianidis | Dreamstime.com

Fuchse şi Dinamo, cele două echipe neînvinse ale Grupei G, se întâlnesc într-un derby care ar putea influenţa ordinea finală a primelor locuri, ambele având şanse foarte mari să se califice nu doar în fazele eliminatorii din EHF European League, ci şi în Final Four.

Fuchse, deţinătoarea trofeului (după o finală câştigată cu Granollers, scor 36-31 la Flensburg, în Germania), are patru puncte după primele două partide, 24-22 acasă cu Chambery şi 34-22 în deplasare cu Izvidac.

Echipa antrenată de Jaron Siewert a terminat pe locul 3 în ediţia trecută din Bundesliga, dar în acest sezon este lider, cu 10 victorii şi un egal după 11 etape, peste favoritele Magdeburg, Flensburg şi Kiel.

Recent, Fuchse a terminat pe locul 2 în Super Globe, o competiţie care reuneşte cele mai puternice echipe din lume (a trecut în semifinale de Barcelona cu 35-34, dar a pierdut finala cu Magdeburg, scor 32-34 după prelungiri).

Dinamo s-a impus, la rândul ei, în primele două meciuri din Grupa G, 52-24 cu Izvidac, acasă, şi 28-21 cu Chambery, în deplasare (campioana României alcătuise o echipă de Liga Campionilor, dar nu a primit invitaţie pentru această competiţie din partea Federaţiei Europene de Handbal).

În Liga Naţională, Dinamo este lider detaşat, cu 10 victorii din 10 partide şi a marcat 393 de goluri (o medie de 39 de goluri înscrise pe meci), fiind urmată de CSM Constanţa, Minaur Baia Mare şi CSM Bucureşti.

„Eu cred că va fi un meci greu şi pentru noi, şi pentru ei. Cred că vom avea în faţă una dintre cele mai bune echipe din lume. E lider în Bundesliga, a jucat finala Super Globe, şi cred că e important pentru noi să ştim unde ne aflăm în acest moment. Obiectivul nostru este acela de a câştiga la Berlin”, a declarat spaniolul Xavi Pascual, antrenorul lui Dinamo.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia 2020-2021 din EHF European Cup, când Fuchse s-a impus în tur, pe teren propriu, în faţa lui Dinamo, cu 33-29, pentru ca, în retur, la Bucureşti, să se consemneze un rezultat de egalitate, 26-26.

Superbet oferă cota 1,62 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Fuchse - Dinamo.

Fuchse - Dinamo
X2
Cotă
1,62

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Sursa foto: Dreamstime.com