Barcelona - Real Madrid, meci contând pentru etapa a 11-a din campionatul Spaniei, este programat, sâmbătă, de la ora 17:15, pe Estadi Olimpic Lluis Companys, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Barcelona şi Real Madrid se întâlnesc în cel de-al 255-lea El Clasico din istorie (100 de succese pentru gazde, 52 de egaluri şi 102 victorii pentru oaspeţi) şi al 187-lea din LaLiga (74 de succese pentru catalani, 35 de remize şi 77 de victorii pentru madrileni), disputate de-a lungul a 121 de ani de rivalitate.

Barcelona este pe locul 3, cu 24 de puncte, unul mai puţin decât primele două clasate, Real Madrid şi Girona, şi este singura echipă neînvinsă din LaLiga, cu şapte victorii şi trei egaluri (n-a pierdut deloc în cele 13 meciuri oficiale disputate în acest sezon în toate competiţiile), iar în cea mai recentă etapă din campionat s-a impus pe teren propriu, scor 1-0 cu Athletic Bilbao.

Echipa lui Xavi are trei succese şi două remize în ultimele cinci meciuri din LaLiga, intrerval în care a bifat şi două victorii în Champions League, cu Porto, în deplasare, scor 1-0, şi cu Şahtior Doneţk, pe teren propriu, scor 2-1 (este pe locul 1 în Grupa H, după trei victorii în tot atâtea partide).

Catalanii au victorii pe linie în partidele disputate acasă în acest sezon, cinci din cinci (meciurile de pe teren propriu le joacă pe Estadi Olimpic Lluis Companys, fosta arenă a celor de la Espanyol, deoarece Camp Nou este în renovare), iar cel mai bun marcator al echipei este Robert Lewandowski, cu cinci goluri în LaLiga.

Real Madrid ocupă locul 1, cu 25 de puncte, şi în ultimele cinci partide din campionat a înregistrat trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere, iar în etapa precedentă a remizat pe terenul celor de la Sevilla, scor 2-2 (are cea mai bună apărare din LaLiga, cu doar şapte goluri încasate, şi al patrulea cel mai bun atac, cu 21 de reuşite).

Echipa lui Carlo Ancelotti a bifat, de asemenea, în acest interval, două succese în Champions League, ambele în deplasare, 3-2 cu Napoli şi 2-1 cu Braga (este lider în Grupa C, cu nouă puncte după trei meciuri).

În meciurile disputate în campionat pe terenuri străine, Real Madrid a înregistrat patru victorii, o remiză şi o înfrângere, iar golgheterul echipei este Jude Bellingham, cu opt reuşite în LaLiga.

În ediţia trecută de campionat, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare reuşind să câştige pe teren propriu, Real Madrid în tur, cu 3-1, iar Barcelona în retur, cu 2-1 (în semifinalele din Cupa Spaniei, Barcelona s-a impus pe Santiago Bernabeu cu 1-0, în tur, pentru ca Real Madrid să se califice în finală după 4-0 în Catalonia).

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Barcelona - Real Madrid.

Barcelona - Real Madrid 1X

Cotă 1,50


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol