U Cluj - Rapid, meci contând pentru etapa a 2-a din campionatul României, este programat, duminică, 23 iulie, de la ora 21:30, pe Stadionul Gaz Metan din Mediaş, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

U Cluj şi Rapid, două dintre echipele din România cu cei mai mulţi fani, se întâlnesc într-un derby de tradiţie, pe stadionul Gaz Metan din Mediaș (gazdele nu pot putea evolua în primele meciuri de acasă pe Cluj Arena deoarece acolo se organizează festivalul Untold).

U Cluj a început sezonul cu un nou antrenor, Anton Petrea, după ce Ioan Ovidiu Sabău a decis să renunţe în ciuda unui parcurs foarte bun din ultima parte a campionatului trecut, care a permis echipei să rămână în SuperLiga.

La nivelul lotului, ardelenii au pierdut doi fotbalişti importanţi, Mamadou Thiaw şi Martin Remacle, dar au venit, printre alţii, Doru Popadiuc și Daniel Popa (Chindia), Bogdan Mitrea şi Bogdan Vătăjelu (Universitatea Craiova), Mihai Bordeianu (CFR Cluj), Radoslav Dimitrov (Sepsi) şi Andreias Calcan (FC Argeş).

În prima etapă, U Cluj a remizat pe terenul celor de la Petrolul, 1-1, scor la care Constantin Budescu a ratat o lovitură de la 11 metri!

„Întâlnim un adversar puternic, unul care şi-a propus titlul anul acesta. Sunt jucători cu experiență la Rapid, care pot face diferenţa în anumite momente ale jocului. Important pentru noi este să intrăm pe teren cu un singur gând, acela de a face un joc bun şi de a ţinti victoria”, a spus Anton Petrea.

Rapid a început la rândul său sezonul cu un nou antrenor după ce Adrian Mutu a plecat la Neftchi Baku, în Azerbaidjan, fiind adus Cristiano Bergodi (care a demisionat tocmai de la Sepsi), decizie care a stârnit proteste în rândul suporterilor, stinse însă după câteva zile.

Giuleştenii s-au despărţit în această vară de Antonio Sefer, Ljuban Crepulja, Damien Dussaut, Hervin Ongenda, Kevin Luckassen şi Claudiu Belu, dar i-au adus pe Iulian Cristea, Răzvan Oaidă (ambii de la FCSB), Christopher Braun (de la CFR Cluj), Omar El Sawy (de la Csikszereda), Cătălin Cîrjan (de la Arsenal) şi Borja Valle ( de la Cartagena).

Giuleştenii au remizat şi ei în prima etapă, acasă, scor 0-0 cu Sepsi, la capătul unui meci în care marile ocazii i-au aparţinut lui Cătălin Cîrjan, fotbalistul împrumutat, cu drept de transfer definitiv, de la Arsenal.

„Un meci dificil împotriva unei echipe cu mare experienţă, pe unii jucători ai lor i-am antrenat, îi cunosc foarte bine. În acest moment nu suntem la 100%, dar am lucrat la asta. Îmi trebuie o lună, patru-cinci meciuri, pentru a implementa ideile şi ceea ce vreau eu să jucăm. Dar sunt încrezător, există calitatea necesară pentru a juca bine”, a spus Cristiano Bergodi.

În cele două meciuri din campionatul trecut, disputate în sezonul regulat, Rapid s-a impus în tur, pe teren propriu, în faţa lui U Cluj, scor 1-0 (Dugandzic 80p), pentru ca în retur să se înregistreze o remiză, scor 0-0 (cele două echipe au jucat şi în Grupa C din Cupa României, 0-0 pe Cluj Arena).

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul U Cluj - Rapid.

U Cluj - Rapid
X2
Cotă
1,42

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol