Franţa - Grecia, meci contând pentru Grupa B a preliminariilor pentru Euro 2024 din Germania, este programat, luni, 19 iunie, de la ora 21:45, pe Stade de France din Paris, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Franţa şi Grecia, singurele echipe neînvinse ale grupei, se întâlnesc într-un derby inedit de clasament, în care, totuşi, naţionala cocoşului galic porneşte cu prima şansă la victorie.

Franţa este pe locul 1 în grupă, cu nouă puncte după trei victorii fără gol primit, 4-0 cu Olanda (a), 1-0 cu Irlanda (d) şi 3-0 cu Gibraltar (d), şi a luat o opţiune serioasă pentru calificare (merg la turneul final primele două clasate).

Franţa este considerată favorita grupei, mai ales că a învins deja o altă echipă cu pretenţii la calificare, Olanda, cu 4-0 (batavii au trei puncte după două meciuri, iar Irlanda şi Gibraltar, nici un punct).

Echipa antrenată în continuare de Didier Deschamps a început preliminariile europene după ce a disputat finala CM 2022 din Qatar, fiind învinsă de Argentina după executarea loviturilor de departajare.

În schimb, tot anul trecut, naţionala cocoşului galic a dezamăgit în Liga Naţiunilor, unde a terminat doar pe locul 3 în Liga A o grupă în care a fost depăşită de Croaţia şi Danemarca şi a terminat doar peste Austria (o victorie, două remize şi trei înfrângeri).

Grecia ocupă locul 2, cu şase puncte, ca urmare a succeselor din partidele cu Gibraltar, scor 3-0 (d), şi cu Irlanda, scor 2-1 (a), între care a intercalat şi un amical cu Lituania, pe teren propriu, scor 0-0.

Echipa antrenată de fostul mare internaţional uruguayan Gustavo Poyet n-a participat la CM 2022 din Qatar, în condiţiile în care elenii nu s-au mai calificat la un turneu final de la Mondialul din Brazilia, din 2014.

Ultimul meci direct între cele două echipe a avut loc în 2006, un amical în care Franţa s-a impus cu Grecia, scor 1-0, la doar doi ani după ce elenii câştigaseră partida din sferturile de finală de la Euro 2004, cu 1-0 (unde aveau să dea marea lovitură şi să câştige trofeul la turneul final din Portugalia).

Echipe probabile

Franţa: Maignan - Pavard, Upamecano, Konate, T. Hernandez - Griezmann, Tchouameni, Camavinga - Coman, Giroud, Mbappe.

Grecia: Odysseas - Baldock, Mavropanos, Chatzidiakos, Tsimikas - Bakasetas, Kourbelis, Mantalos - Masouras, Pavlidis, Pelkas.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Franţa - Grecia.

Franţa - Grecia 1

Cotă 1,25


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol