Elveţia - România, meci contând pentru Grupa I a preliminariilor pentru Euro 2024 din Germania, este programat, luni, 19 iunie, de la ora 21:45, pe Swissporarena din Lucerna, şi va fi transmis în direct de Prima TV.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Elveţia şi România, principalele favorită la calificare din Grupa I, se întâlnesc într-un meci care reprezintă un adevărat test pentru „tricolori”, dar nu unul decisiv (merg la turneul final primele două clasate).

Elveţia este pe locul 1, cu nouă puncte, după ce s-a impus în primele trei meciuri disputate până acum, 5-0 cu Belarus (d), 3-0 cu Israel (a) şi 2-1 cu Andorra (d).

Echipa pregătită din 2021 de fostul internaţional elveţian Murat Yakin, campion cu Basel şi ca jucător (trei titluri), şi ca antrenor (două titluri) a participat la CM 2022 din Qatar, acolo unde a trecut de o grupă din care au mai făcut parte Brazilia, Serbia şi Camerun, pentru a fi eliminată în optimile de finală de Portugalia, scor 1-6.

La gazde va lipsi Breel Embolo, atacantul lui Monaco, care a fost înlocuit cu Haris Seferovic, de la Celta Vigo, în timp ce alte vedete ca Jonas Omlin de la M’gladbach, Silvan Widmer de la Mainz, Eray Comert de la Valencia, Michael Lang de la Basel, Okafor de la Salzburg şi Cedric Itten de la Young Boys nu au primit telegrame de convocare.

„Vom fi pregătiţi pentru meciul împotriva României. Da, va fi un meci diferit faţă de cel cu Andorra. Mai ales pe plan defensiv. Noi am arătat deja ce ştim să facem. Unele lucruri trebuie îmbunătăţite, asta e clar. Dar vom fi pregătiţi”, a declarat Murat Yakin.

România ocupă locul 2 în grupă, cu şapte puncte, după două victorii şi un rezultat de egalitate, 2-0 cu Andorra (d), 2-1 cu Belarus (s) şi 0-0 cu Kosovo (d).

În acest moment, echipa antrenată de Edi Iordănescu este deja în avantaj faţă de celelalte echipe, Israel (patru puncte), Kosovo (trei puncte), Andorra (un punct) şi Belarus (fără nici un punct), însă a jucat doar cu echipele mai slab cotate.

De la tricolori vor lipsi portarii Ionuţ Radu de la Auxerre şi Florin Niţă de la Pardubice, Vlad Chiricheș de la Cremonese, Nicuşor Bancu şi Bogdan Vătăjelu de la Universitatea Craiova, Răzvan Marin de la Empoli şi Florin Tănase de la Al Jazira (Mario Camora de la CFR Cluj s-a accidentat, în locul lui fiind convocat Valentin Ţicu de la Petrolul).

„Plecăm într-o altă provocare cu Elveţia, o echipă care ne va consuma mult. Avem încredere că, dacă vom face modificări, cei ce vor intra îşi vor face datoria. Am încredere că vom obţine un rezultat bun”, a declarat Edi Iordănescu.

România este în avantaj faţă de Elveţia la meciurile directe, cu cinci la patru la victorii (alte patru întâlniri s-au încheiat la egalitate), iar ultima partidă, disputată în faza grupelor la Euro 2016, s-a terminat remiză, scor 1-1.

Echipe probabile

Elveţia: Sommer - Elvedi, Akanji, Schar - Fernandes, Zakaria, Xhaka, Freuler - Shaqiri, Vargas - Amdouni.

România: H. Moldovan - Cr. Manea, Drăguşin, Burcă, Sorescu - M. Marin, T. Băluţă, Stanciu - Moruţan, Alibec, Fl. Coman.

Superbet oferă cota 2,00 pentru pronosticul PsFX: rezultat de egalitate la pauză sau la finalul meciului Elveţia - România.

Elveţia - România PsFX


Cotă 2,00


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol