Malta - Anglia, meci contând pentru Grupa C a preliminariilor pentru Euro 2024 din Germania, este programat, vineri, 16 iunie, de la ora 21:45, pe Stadionul Naţional din Ta’ Qali, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

Anglia pare să defileze în această grupă şi caută a treia victorie consecutivă într-un meci cu Malta în care se pune doar problema scorului.

Malta este pe locul 5, ultimul, în grupa C, fără nici un punct după ce a pierdut meciurile cu Macedonia de Nord, 1-2 în deplasare, şi cu Italia, 0-2 pe teren propriu.

Echipa antrenată de Michele Marcolini (fost jucător la Chievo şi Atalanta) vine însă după o victorie surprinzătoare, obţinută în Luxemburg, într-un meci amical, scor 1-0.

De-a lungul timpului, maltezii au obţinut doar patru victorii în cele 106 meciuri jucate în preliminariile pentru Campionatul European (au pierdut de 94 de ori).

Mai mult, în preliminariile europene, Malta a pierdut ultimele 11 meciuri (în care a marcat de doar două ori), care au urmat succesului cu 2-1 obţinut într-o partidă cu Insulele Feroe, în martie 2019 (singurul din ultimele 41 de meciuri jucate acasă în calificările pentru Campionatul European).

Anglia este liderul grupei, cu şase puncte după victoriile cu Italia, scor 2-1 în deplasare, şi cu Ucraina, scor 2-0 pe teren propriu (se califică primele două clasate, Italia şi Macedonia de Nord au câte trei puncte).

Echipa antrenată de Gareth Southgate vrea să-şi ia revanşa după eliminarea suferită în sferturile de finală al CM 2022 din Qatar şi pare decisă să obţină cât mai devreme calificarea pentru turneul final din Germania.

Anglia a pierdut o singură dată în ultimele 28 de meciuri din preliminariile europene, 1-2 cu Cehia în 2019, şi are 19 victorii în ultimele 20 de partide jucate în calificările pentru Campionatul European.

Singura problemă a lui Gareth Southgate este legată de fotbaliştii de la Manchester City, care au petrecut câteva zile la rând după succesul din Champions League, astfel că John Stones, Kevin Phillips, Kyle Walker, Phil Foden şi Jack Grealish au şanse infime să fie titularizaţi sau chiar să joace în meciul din Malta.

Anglia a câştigat toate cele cinci meciuri jucate cu Malta (golaveraj 12-1), cel mai recent având loc în 2017 (scor 4-0), în preliminariile pentru CM 2018 din Rusia.

Echipe probabile

Malta: Bonello - Muscat, Apap, Borg - Mbong, Grech, Guillaumier, Yankam, Camenzuli - Jones, Nwoko.

Anglia: Pickford - Trippier, Guehi, Maguire, Shaw - Gallagher, Rice, Henderson - Saka, Kane, Rashford.

Superbet oferă cota 1,18 pentru pronosticul Pauză/Final 2/2: oaspeţii să conducă la pauză şi să se impună la final în meciul Malta - Anglia.

Malta - Anglia
2/2

Cotă
1,18

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime